Süper Kupa maçına Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi damga vurdu. Sarı-Lacivertlilerin müsabakanın durduğu ilk anda sahadan çekilme planı yaptığı öne sürülürken, Galatasaray ilk atağında golü buldu.

Golün santrası yapılmadan Fenerbahçe U19 takımı sahadan çekildi ve Süper Kupa maçı tatil edildi.

Öte yandan Galatasaray'ın topu dışarı atmayıp golü bulması Fenerbahçe cephesinde tepkilere neden oldu. Teknik direktör Okan Buruk konuya açıklık getirdi.

Milliyet'e konuşan Okan Buruk, Fenerbahçe'nin ne yapacağını bilmediklerini dile getirdi.

Buruk, "Duracaklar mıydı, yoksa bir gol atıp öyle mi çekileceklerdi? Bunun için ne yapacaklarını görmek adına yazı tura atışıyla ilk topu almak istedik" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcuların önce hareketli savunma daha sonra da pres yapmaya başladığını aktaran Okan Buruk, "Bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini nereden bileceğiz?" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçeli futbolcular hiç hareket etmeyip beklese oyuncularımızın gol atmak gibi bir niyeti olmaz" diyen Buruk sözlerini şöyle tamamladı:

Trendyol Süper Lig'de 36. haftanın programı açıklandı Trendyol Süper Lig'de 36. haftanın programı açıklandı

"Topu neden bizim dışarı atmadığımıza gelince; protestoyu ben mi yapıyorum? Maçı oynamak isteyen biziz ve eğer topu dışarı göndersek o zaman Fenerbahçe'nin protestosuna destek vermiş olurduk."