CHP'li Gürer'den taşeron olarak istihdam ettirilen işçilere büyük destek.

CHP'Lİ ÖMER FETHİ GÜRER:

Günümüz Türkiye'sinin kamu sektöründe oldukça yaygınlık kazanan bir istihdam biçimi olan taşeron konusu yıllardır büyük haksızlıklara yol açmaya devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında henüz taşeron olarak istihdam ettirilen kişilerin kadro çağrısı devam ederken söz konusu mağduriyetin çözümü için birçok parti verdiği sözü yerine getirmedi.

Taşerona Kadro Açıklaması Son Dakika 2023 Taşeron Yasası - Polatlı Postası

2024 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanırken birçok siyasi konunun çözümü için Meclis ile temaslarını hızlandırmıştı. Kurumlarda haksızlıklara uğrayan ve mesleki güvenceleri olmadan çalışan taşeron işçilere yönelik her seçimden önce verilen kadro sözlerinin askıda kalmasının ardından mağdurlar, 204 belediye seçimleri öncesi için hükümete çağrıda bulundu.

Taşeronluk Ne Demek? | İDEA Kurumsal Danışmanlık

TAŞERON İŞÇİLERDEN MHP'YE ÇAĞRI

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi sıfatı ile çalışan işçiler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ye çağrıda bulundu. Kendilerine verilen sözleri hatırlatan mağdurlar, Sayın MHP milletvekillerimiz! Taşeron işçiler kadro alacak. Bizler MHP olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız dediniz. MHP Milletvekillerine güveniyoruz. Taşeron işçiler kadro haklarını alsın. Taşerona sözler ne oldu?'' dedi.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

GÜRER'DEN TAŞERONA KADRO İÇİN BÜYÜK DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi olarak istihdam ettirilen vatandaşlara büyük destek verdi. Her Meclis konuşmasında kadro vurgusu yapan gürer, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek ''Taşeron sorununu takipçisi olmaya ve taşeronda kalanlar kadro alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz'' şeklinde açıklama yaptı.