İşçi Haberleri

Öz Sağlık-İş, işvereni kalktığı masadan 40 bin tweet ile geri döndürdü

Sözleşme masasından kalkarak Yüksek Hakem Kurulu’na giden Akdeniz Üniversitesi yönetimi, Öz Sağlık-İş sendikasının gösterdiği gayretle sözleşme masasına geri döndü.

Abone Ol

Öz Sağlık-İş Sendikası, yoğun çaba sarf ederek imkansız diye bir şeyin olmadığını herkese kanıtladı. "Yaparsa yetkili sendika Öz Sağlık-İş yapar" sloganını ön planda tutarak sağlık çalışanlarına her zaman destek oluyor ve yanında durmaya devam ediyor.

Öz Sağlık-İş Sendikasının Akdeniz Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü toplu iş sözleşmesi süreci başarıyla sonuçlandı.

Sözleşme masasından kalkarak Yüksek Hakem Kurulu’na giden Akdeniz Üniversitesi yönetimi Öz Sağlık-İş Sendikasının göstermiş olduğu yoğun çabasıyla sözleşme masasına geri döndü. 

40 BİN TWEET ATILDI 

Hak mücadelesine öncülük eden Öz Sağlık-İş sendikası Akdeniz Üniversitesi’nde görev yapan sağlık işçisi için Twitter etkinliği başlattı.

Üniversite bünyesinde görev yapan işçilerin hak mücadelesi için tüm Türkiye’den destek geldi ve 1 saat gibi kısa bir süre içinde 40 bine yakın tweet atıldı. 

1661 SAĞLIK İŞÇİSİNİ KAPSAYAN SÖZLEŞME İMZALANDI 

Öz Sağlık-İş Sendikası başlattığı Twitter etkinliği ile kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Üniversite yönetiminin işçi lehine tavır göstermesi ve masaya geri dönmesi sonucu 1661 sağlık işçisini kapsayan sözleşme imzalandı. 

Öz Sağlık-İş Sendikası, imzalanan toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2022-31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayacak şekilde yapıldığı belirtildi. Ayrıca her yönüyle Kamu Çerçeve Protokolüne tamamen uyumlu hale getirilerek imza altına alındığını ve kazananın işçi olduğunu dile getirdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası ve Akdeniz Üniversitesi yönetimi arasında kıran kırana gerçekleşen müzakere sonucu toplu iş sözleşmesi , Öz Sağlık İş Sendikasının Genel Başkan Yardımcıları Adem Yavuz, Mustafa Özüpek ve Akdeniz Üniversitesi yönetimi arasında imzalandı.