Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, darbenin yaşandığı gece sağlık çalışanlarının bombalar ve mermiler altında can kurtarmak için büyük bir cesaretle görevlerini yerine getirdiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak devlete karşı her türlü darbe ve kalkışmanın karşısında siper olacaklarını belirtti.

Sert'in yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz hain darbesinin 7. yılında, bu darbe girişimi de dahil olmak üzere tüm darbeleri ve demokrasi dışı fiilleri kınıyoruz. Bu aziz milletin bir daha demokrasi tarihine geçen darbelerle karşı karşıya kalmamasını temenni ediyoruz. O kara gecede özellikle sağlık işçilerinin görev yerlerine koşarak can kurtarmaya çalışmaları, bombalar ve mermiler altında hiç tereddüt etmeden yaralı ve şehit taşımaları Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. Darbe gecesinin şiddeti karşısında sağlık işçilerimiz ve sosyal hizmet çalışanlarımız canlarını hiçe sayarak büyük bir fedakarlıkla görevlerini yerine getirdi. Bu nedenle o gece kahramanca mücadele eden sağlık işçilerimize ve sosyal hizmet çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

Devlet Sert ayrıca, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının devlete ve milli iradeye karşı her türlü darbe ve kalkışmanın karşısında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini belirtti. 15 Temmuz hain kalkışmasını planlayan FETÖ zihniyetinin ülke ve devletimize karşı hain emeller besleyen her kötü zihniyete ders olması gerektiğini vurguladı. Sert, 15 Temmuz darbesi ve diğer demokrasiye yönelik girişimleri unutmayacaklarını ve nesillerine de unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.

15 Temmuz darbesiyle vatanını ve millet iradesini korumak için şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Sert, onların mekânlarının cennet olmasını temenni etti.