Öz Sağlık-İş Sendikası, Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde 5 güvenlik görevlisine hasta tarafından bıçak ile saldırılmasına tepki gösterdi. 

Sendika üyeleri, "Sağlıkta şiddet mevzuatı bütün olarak düzenlenmediği sürece gözyaşlarımız ve isyanımız dinmeyecek" sloganlarıyla Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

Öz Sağlık-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Murat Kaytaran, 2 No'lu Şube Başkanı Erdem Dinç,   4 No'lu Şube Başkanı Temel Yazıcı, 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu başta olmak üzere birçok sendika başkanları basın açıklamasına katılım sağladı. 

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Temel Yazıcı, sağlıkta şiddet önlemleri adı altında alınan tedbirlerin hiçbirinin caydırıcı olmadığının en acı şekilde görüldüğünü söyledi.

Kaytaran basın açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

Yazıcı, " Kendini bilmez bir hasta tarafından beş güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı dün akşam bu şekilde saldırmış ve yaralamıştır. Tek tesellimiz arkadaşlarımızın durumunun iyi olmasıdır.
Yakın zamanda sağlıkta şiddete cezayı artıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenleme getirilmiştir. Böylesine korkunç olayların yaşanması yaptırımların ağırlaştırılması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir. Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bir olay tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı olan ilan edilmesi gerekliliğini, Hiçbir silah veya suçu aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir.
 Sağlık ortamının geldi bu noktada bizleri üzmektedir. Sağlık çalışanları yoğun iş yükü altında çalışıyor özel hastanelerin kârına değil sağlık çalışanları ve hastaların sağlığını, mutluluğunu ve güvenirliliğini önceleyen sağlık politikaları izliyoruz. Şiddet uygulamayı hak arama zanneden hasta ve hasta yakınlarının şiddetini kabul etmiyoruz!
Artık yeter!  Şiddete maruz kalmak ve ölmek istemiyoruz. Bu vahşet son bulmak zorunda!  Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Pandemi koşullarında her türlü riski göze alarak çalışmış olan sağlık emekçilerin yanı bizlerin hayatı bu kadar ucuz değildir."