Sağlık Bakanlığında yetkili 200 bini aşkın üyeye sahip Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç, Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk atmasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dinç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“SAMİMİYETSİZ BULDUĞUM TEPKİLERE İTHAFEN…”

Bir futbol maçında hakeme yapılan saldırı sonucu kamuoyunda oluşan tepkiler gerçekten takdire şayan, bizlerde bunu yapanı şiddetle kınıyoruz;

ANCAK! ülkemizde hergün sayısız Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanı üyelerimiz Ambulanslarda, Hastanelerde, İdari Birimlerde, Sosyal Hizmet Kuruluşlarında darp edilmekte hakem Halil Umut Meler’den dahada ağır şekilde yaralanmakta hatta hayatının geri kalanında gerek fiziki gerekse psikolojik travma ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır.

Kamuoyunda oluşan bu tepkileri takdir etmekle beraber şiddetin her türlüsüne insan ayırt etmeksizin tepki vermeyenleri bir hakem ile bir sağlık işçisine aynı değeri veremeyenleri GAYRI SAMİMİ ve CİDDİYETTEN UZAK bulduğumu ifade etmek isterim.

Bu vesileyle ünlü Boksör Muhammed Ali’nin dediği güzel bir söz bu hususa ışık tutmaktadır;

“-Bana nazik olup bir garsona kaba davranan kişilere güvenmem, çünkü ben o garsonun yerinde olsaydım bana da aynı şekilde davranacaktı…”

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ…”