Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanlığı Kudüs temalı program düzenledi.

'Peygamberler Şehri Kudüs-Filistin' konulu program 28 Nisan Perşembe günü saat 22.00'de başladı. 3 ayrı platformdan eş zamanlı olarak gerçekleşen program Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanlığı YouTube-Twitter-Facebook hesaplarından yayınlandı.

Moderatörlüğünü Öz Sağlık-İş Sendikası Türk Dünyası Komitesi Başkanı Sedat Şahin'in yaptığı programa konuşmacı olarak AK Parti 22. 23. 24. Dönem Manisa Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve Hak-İş Kudüs Komite Başkanı Hüseyin Tanrıverdi katıldı. Misafir Konuşmacı olarak ise Öz Sağlık-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu katıldı.

Program Hüseyin Tanrıverdi'nin konuşmasıyla başladı. Hüseyin Tanrıverdi sözlerine selamlamanın ardından,

"Bugün konuşacağımız konu Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa. Tüm insanlığı ilgilendiren bi konu. Bu konuda tüm Ümmeti Muhammedin hassas olduğunu biliyoruz. Ancak hassaslığı güçlendirmek amacıyla bu tür programlara ihtiyaç var. " diyerek başladı.

"Bize ihtiyaç olduğunda şunu bilsinler ki elimizden geleni hiç çekinmeden yaparız. İsrail-Filistin sorunu değil İsrail sorunudur bu. Burada zalim acımasız bir İsrail ordusu var. Onun karşısında sapanıyla mücadele eden bir güç var. Burada orantısız çatışma mevcut. Çocuklara yapılan zulümler... Çok acımasız davranıyorlar. Burada dünyanın sessiz kalması Filistine yapılan ayıptır. Herkes sessiz kalsa da biz kalamayız. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İstanbul neyse O'dur derken net tavrını belirlemiştir. " dedi.

Tanrıverdi sözlerine KuranKerim'den İsraa Suresinin ayetleriyle devam etti. Kudüs'ün Kuran-ı Kerim'de bahsedildiğini ve önemini anlatan Tanrıverdi dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Sahabeler tarihinde Kudüs'ten de bahseden Tanrıverdi Kudüs'ün öneminden bahsedip Filistin'in konumuna dikkat çekti. Tanrıverdi Kudüs duyarlılığının oluşmasının gerekliliğini vurguladı. Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarla yayında anlatım yapan Tanrıverdi'ye platformlardan yorumlar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır

3 ayrı mecradan canlı yayınlanan programa Öz Sağlık-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu da misafir konuşmacı olarak katıldı. Balekoğlu teşekkürlerinin ardından görüşlerini paylaştı.

Program izleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Programı canlı izlemek için tıklayabilirsiniz.