İşçi Haberleri

Özgür Erdursun'dan "EYTyeYaşŞartıKabulEdilemez" tepkisi

Sosyal Güvelik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT'de yaş sınırı getirilmesine ilişkin çıkan haberlere ilişkin yorumda bulundu.

Abone Ol

Yeni yıldan sonra hayata geçirilmesi beklenen ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemede sona yaklaşıldı. Yapılan son toplantıda erkek ve kadınlar için emeklilikte belli bir yaş sınırı konulacağı iddia edildi.

Dün gerçekleştirilen son EYT toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığındaki toplandı. Görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı. Toplantı sonrasında ortaya atılan iddialar ise gündem oldu.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

EYT'de yaş şartının masaya yatırılması EYT'lilerin tepkisine neden oldu. Yaş şartına karşı olanlar Twitter'dan #EYTdeYaşKoşulunaHayır başlığını açarak yaş koşuluna tepki gösterdiler.

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN EYT'DE YAŞ SINIRINA TEPKİ

Sosyal medya platformu Twitter'ı aktif bir şekilde kullanan Özgür Erdursun, "Benim düşüncem #EYTyeYaşŞartıKabulEdilemez" tweet paylaştı. 

"48- 50 YAŞLA BİR MİLYON KİŞİNİN EMEKLİ OLMASI İMKANSIZ"

Erdursun, "Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin, '1 buçuk milyon- 2 buçuk milyon kişi emekli olabilir' dedi. Bu kişilerin 48- 50 yaş şartıyla emekli olması imkansız. Bilgin en son  EYT düzenlemesini Aralık ayının ilk haftası açıklayacağız demişti. Ancak ilk haftasında açıklayamadılar. AK Parti kendi içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı ve Çalışma Bakanı vedat Bilgin'in kendi içerisinde uyum sağlayamaması  ve özellikle işverenlerin de bu işe müdahil olmasından sonra fikir değişikliğine gitmiştir. Şu anda 48- 50 yaşla bir buçuk milyonun emekli olması imkansız. Eğer yaş sınırı getirilirse bir buçuk milyon kişiden 400 bin 350 bin kişi hatta ve hatta 400 bini bulmaz. "diyerek tepkisini gösterdi. 

"HANİ BİR HAFTA ÖNCE 1 BUÇUK MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLUYORDU?"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı geçtiğimiz hafta yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin EYT düzenlemesinden fayfalanacağını belirtmişti. Ancak dün akşam yapılan toplantıdan sonra ortaya 'EYT'ye yaş sınırı getirildi' iddiası atıldı. Bunun üzerine Özgür Erdursun, " Hani bir hafta önce 1 buçuk milyon kişi emekli oluyordu. Nerede o bir buçuk 2 milyon kişi?

"HÜKÜMET İŞVERENLERİN TEPKİSİNE YENİK DÜŞÜYOR"

Erdursun, "Bakın Sayın Vedat Bilgin çalışmasını kendi bürokratlarıyla beraber yaptı. Hatta sosyal güvenlik kurumları altyapıyı hazırladılar. Ocak ayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emeklilik için müracaatlarda bulunması için altyapıyı hazırladılar. Sadece emeklilik için müracaatta bulunmak kalmıştı. Olaya işverenler de dahil oldu. İşverenlerin baskısına hükümet şu anda yenik düşüyor. Hazine ve Maliye Bakanını ikna ettiklerini düşünüyorum. Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına baskı oluşturduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak da gelinen noktada 48-50 yaş düşünülüyor. " dedi. 

Videonun devamını izlemek için tıklayın ?

Abone Ol