Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. NAG'ın Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) hesaplamalarına göre, Haziran ayında enflasyon %8.54 arttı. Ayrıca, son 12 aylık enflasyon artışı %108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise %50.53 olarak belirlendi. Bu rakamlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak resmi enflasyon rakamlarından farklılık göstermektedir. TÜİK'in enflasyon rakamlarını ise 5 Temmuz'da açıklaması planlanıyor.

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

ENAG'un açıkladığı enflasyon verileri, Merkez Bankası tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi'ne dayanmaktadır. Anket sonuçlarına göre, geçen ay %2.49 olarak tahmin edilen Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı beklentisi, bu ankette %2.81'e yükseldi. Cari yıl sonunda TÜFE'deki artış beklentisi ise %38.55 olarak belirlendi.

Bu gelişmelerin ardından SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden memur ve emekli zam oranlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdursun, ENAG'ın açıkladığı rakamlara atıfta bulunarak, memurlara, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Temmuz ayında %48 oranında 6 aylık enflasyon farkı (zam) verilmesi gerektiğini belirtti. Ancak resmi TÜİK enflasyon rakamlarının 5 Temmuz'da açıklanacağını ve bu rakamlara göre hareket edileceğini ifade etti. Erdursun, eğer TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3 gibi açıklarsa, memurlara ve emeklilere %18.70 oranında enflasyon farkı (zam) verilmesinin beklendiğini de ekledi.