3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınmaması staj ve çıraklık mağduriyetini nedeniyle yüz binlerce insanın emekliliklerinin önünde engel teşkil ediyor.

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamıyor.

Özgür Özel bayram namazı sonrası 'Staj ve çıraklık' dedi

Ramazan Bayramında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Ögür Özel, "Bir kez daha ifade etmek isterim ki bu topraklarda ne zaman devletle millet karşı karşıya gelirse millet kazanır. Millet, devleti kurar, geliştirir, anayasasını değiştirir. Millet ne derse o olur. Ne zaman milletin karşısına devleti dikerseniz millet kimseyi dinlemez. Milletin dediği olur, devlet yeni şeklini alır.

Açlığı bitiriniz, yoksulluğu bitiriniz, staj mağdurlarını emekli ediniz, atanmayan öğretmenleri atayınız, Bağ-Kur'luların sorunlarını görünüz ve bundan sonra bu insanların yüzünü güldürünüz. Bu millet sizden kavga değil, icraat beklemektedir." ifadelerini kullandı.

Ömer Fethi Gürer'den destek

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  "Stajer ve çırakların işe başladığı gün emeklilik için sigorta başlangıç tarihi sayılmalıdır." diyerek mağdurlara destek oldu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Sefer Aycan'dan destek

Milliyetçi Hareket Partisi Eski MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili  Sefer Aycan, "Meclis açıldığında ilk yapması gereken düzenlemelerden birisi; Staj ve Çıraklık ta geçen sürenin emekliliğe sayılması konusunda olmalıdır. Emeğe saygının gereği bu düzenleme yapılmalıdır. Bu bireysel haktır ve Türkiye ekonomisi açısından önemlidir." ifadeleriyle staj ve çıraklık mağdurlarının yanında oldu.