CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TV100 kanalında Gizem Çetin ile Gün Ortası programına canlı yayına bağlandı. Sunucu Gizem Çetin'in EYT için yıl sonuna kadar çözüm bulunur mu? sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

"Bence Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu 2023'ün Şubat ya da Mart ayında çözülecek. Eğer çözülmezse tabiri yerindeyse AK Partili Milletvekillerinin Genel Başkan Yardımcılarının açıklamaları "kendi ayaklarına sıkmak" anlamına gelir diyebilirim. Çünkü Emeklilikte Yaşa Takılanlar yılalrdır mağdurlar. Bu konuyla ilgili artık söylemden ziyade eyleme geçilmesini istiyorlar. AK Partili en yetkili ağızlar çıkıpta sadece "Merak etmeyin biz EYT'yi çözeceğiz" diyerek günü geçiştirmeye yönelik konu malzemesi yaparsa seçim döneminde büyük bir ders alırlar. Çünkü bu konu ciddi bir konu ve insanlar bu konuya umudunu bağlamışlar. Emeklilikta Yaşa Takılanlar konusunu bir bakacağız "Merak etmeyin!, EYT'lilerle ilgileniyoruz" deyip daha sonra o konuyla ilgili gerçek anlamda bir çalışma yoksa  bu kitleler tarafından cezalandırırlar. " dedi.

"EYT MESELESİNİ ÇÖZMEZLERSE BÜYÜK BİR SORUN OLACAK"

Özel, "AK Parti EYT meselesini çözeceğiz deyip çözmezse büyük  bir sorun olacağını düşünüyorum. Normalde AKP, EYT konusunu ne konuşuyordu ne de görüyordu. Ama gelinen noktada seçim öncesi anketler yapılıyor, çalışmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"20 BİN OY PUSULASI ÜZERİNDE SADECE EYT YAZIYORDU"

Özgür Özel gemiş dönemlerde yaşanan seçimleri hatırlatarak EYT'lilerin kilit nokta olduğunu belirtti ardında  "Yerel seçimlerde İstanbul'da AK Parti yaklaşık 13 bin oy farkıyla seçimi kaybetti ve daha sonra tekrarlandı. Yaklaşık olarak 20 bin oy pusulası üzerinde sadece EYT yazıyordu. Oy pusulası sonra tekrarlandı. Aslında o seçimde kilit nokta EYT^lilerdi.  Bu seçimdede EYT konusu çok gündem olacak. Ancak bu sefer iktidar partisi muhalefet yer bırakmamak için bence seçimden önce 2022 yılının şubat ya da mart ayı içerisinde EYT sorununu çözeceğin, açıklayacak. " sözlerine yer verdi.