Gönül Boran Özüpak, son dönemde iktidarın seçimlere hazırlık sürecine hız vermesi ve muhalefetin kendi iç meseleleriyle meşgul olmasını eleştiren bir paylaşım yaptı. Özüpak, bu dönemde emeklilik meselesinin önemine dikkat çekti. Emeklilere verilen düşük maaşların, yaşam koşullarını giderek daha zor hale getirdiğini ifade etti. Aynı zamanda, siyasilerin emekliler üzerinde sürekli olarak beklenti yaratma amacını sorguladı.

Özüpak: İnsanca yaşam hakkı, her emekliye sağlanmalıdır

Gönül Boran Özüpak'a göre, siyasilerin emeklileri seçimlerde bir oy deposu olarak gördüğünü gösteriyor. Vaatlerle umut verilirken, çözüm üretilmediğinde emeklilerin oyalanmış hissettiğini vurguluyor. Ancak emekliler artık bu taktikleri göz ardı etmiyor. Onlar sadece insanca yaşam hakkına saygı gösterilmesini talep ediyorlar ve lütuf beklemediklerini belirtiyorlar.

Emekliler, yıllarca emek verip ödedikleri bedelin sonucunda bu haklara sahip olduklarını savunuyorlar ve bu hakların adaletli, hakkaniyetli ve ayrımsız bir şekilde yerine getirilmesini bekliyorlar. Özüpak'a göre, iktidarın emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için adım atması, öncelikli bir sorumluluğudur. Emeklilerin yaşadığı zorluklar devam ettiği sürece, bu taleplerin gündemde önemini koruyacağını vurguluyor. Buna göre, insanca yaşam hakkı, her emekliye sağlanmalıdır.

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) mücadelesi, yıllar süren bir kararlılık ve özveriyle devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar 14 yıldan fazla bir süredir EYT yasasını kapsamayan hakları için mücadele veriyor. Alper Özüpak, bu uzun soluklu mücadelede atılan önemli adımları paylaştı.