Alman siyasetçinin görüntüleri gündeme oturdu! Umumi tuvalet fırçasını yaladı Alman siyasetçinin görüntüleri gündeme oturdu! Umumi tuvalet fırçasını yaladı

Papa Francis Perşembe günü Kıbrıs'a gitti. Yunanistan ve Midilli adasını da gezeceği beş günlük gezi programına 2016'da zor koşullarda yaşayan mültecileri ziyaret ederek başladı.
Bu ayın sonunda 85 yaşına girecek olan Francis'in 35. yurtdışı gezisi, dünyanın Omicron varyantı ile meşgul olmasına rağmen, göçmenlerin kötü durumuna dikkat çekmesi olduğu biliniyor.
Kıbrıs'a gitmeden önce havaalanı yakınında Vatikan'da sığınmacılarla buluşan Francis, Kıbrıs'taki bazı göçmenlerin ve İtalya'ya taşınmasına yardımcı olacak.


Francis, Kıbrıs'ta "Francis, seni seviyoruz" sloganlarıyla karşılandıktan sonra cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenen törende konuştu. Francis, “Coğrafi olarak küçük ama tarihsel olarak büyük bir ülkeye hacı olarak geldim” dedi. “Yüzyıllar boyunca insanları izole etmeyen, onları bir araya getiren bir adaya; sınırları deniz olan bir ülkeye, Avrupa'nın doğu kapısı, Ortadoğu'nun batı kapısı olan bir yere." geldim. Francis, diyaloğu uzlaşmaya giden tek yol olarak teşvik ederek, "Bu toprakların maruz kaldığı en büyük yara, son on yıllarda katlandığı korkunç yırtılma oldu" dedi. 


“Evlerine ve ibadet yerlerine dönemeyen tüm o insanların derin acılarını düşünüyorum. Barışınız için, tüm adanın barışı için dua ediyorum ve bunu umudum haline getiriyorum.”


“Umudu, gücün jestleriyle değil, jestlerin gücüyle besleyelim” diye ekledi. Francis ziyaretlerine devam ediyor.


Bunlara da göz atabilirsiniz !