İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlatılan soruşturma sürüyor. 

Fatih Keleş, 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi. İfade verme işlemleri yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Soruşturma kapsamında dün de CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile CHP eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ifade vermeye gelmişti.  

'PARA SAYMA' OLAYINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Sosyal medyada hizla yayılan 'para sayma' görüntüleri Türkiye'nin gündemine oturdu.

Para sayma görüntülerinin ardından, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." notuyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatılmıştı. 

Yaşanan olayın, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilmişdi.  Hızla yayılan görüntülerin ardından CHP'den ve çeşitli adli makamlardan da açıklama geldi. 

Görüntüler ile ilgili Adalat Bakanı Yılmaz Tunç açıklamada bulunarak, “O görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başladı.Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Tabii bir açıklama yapıldı. Bunların partiye yapılan bir bağış olduğu söylendi. Tabii bu bağış neticede bunların da kuralları var. Siyasi partiler kanununa göre bağışın şekli bellidir. Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor? Yani savcılık bu paraların kaynağını elbette ki soracaktır, sorgulayacaktır.” dedi.

Türk yazılımcılar, NATO tatbikatında yer aldı! Türk yazılımcılar, NATO tatbikatında yer aldı!