Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş küresel piyasaları da etkilemeye devam ediyor. Yatırımcıların savaş döneminde hangi adımları atması gerektiğine değinen Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, kritik tavsiyelerde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası, para ve altın piyasalarında da hareketli anlar yaşanıyor. Dolar yükselişe geçsede düne nazaeran bugün biraz daha düşüşte. Euro'da da aşağı yönlü hareket gözlenleniyor. Öte yandan altın yükselişini 26 Ocak cumartesi günü de sürdürüyor. TGRT Haber’de para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

KRİTİK HAFTALAR 

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna arasındaki savalın altın fiyatlarını büyük ölçüde etkilediğini belirterek, bütün varlıklarda ciddi bir belirsizlik olduğuna dikkat çekti. Son birkaç hafta yükseliş ve düşüşlerin yaşanacağını söyleyen Memiş, yatırımcılara şu önerilerde bulundu:

“Yükseliş bitti ya da düşüş bitti gibisinden yatırımcılar net bir düşünceye sahip olmamalı. Savaşın belirsizliği devam ediyor. Döviz kurları ve emtia fiyatlarında yükselişler var. Dünyanın bütün borsalarında düşüşler var.”

RUSYA HALKI EKONOMİK SORUNLAR YAŞAYABİLİR

İslam Memiş, Rusya'nın dünyadaki yaptırımlara gücü olmadığını söyledi. Ardından Rus vatandaşlarının yaz mevsiminde ekonomik sorunlar yaşamasından kaynaklı sokaklara inip protesto yapabileceklerini söyledi. 

“Dün Rusya borsalarındaki satış 150 milyar dolardı” diyen Memiş, “Operasyon devam ettikçe Rus borsalarında satışlar devam edecek. Rusya hazırlık yapsa da halk dayanamayabilir. Sokak eylemlerine dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Rusya ile ticaret yapan ülkeler benim düşmanımdır açıklamasını değerlendiren Memiş, bunun Türkiye ekonomisine etkisini şöyle anlattı:

“Bu durum Türkiye tarafında doğalgaz, enerji krizi ve petrolde zamlara neden olacak. Ayrıca ulaşımda zamlar olacak. Turizm anlamında da zarar göreceğiz. Üçüncüsü tahıl tarafında yeni kriziler gündeme gelebilir. Türkiye bundan etkilenecek, bundan kaçış yok.”

26 Şubat altın fiyatları ne kadar?

26 Şubat 2022 altın fiyatlarındaki değişim devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşta, en çok altın piyasası etkilenmiş durumda. İşe detaylar...

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 838,52

Gram altın satış: 838,71

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 1.365,00

Çeyrek altın satış: 1.397,00

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 2.734,00

Yarım altın satış: 2.795,00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleriyle mücadelede ortak adım atma kararı aldık Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleriyle mücadelede ortak adım atma kararı aldık

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 5.426,89

Tam altın satış: 5.538,44

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 5.619,00

Cumhuriyet altını satış: 5.704,00

ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 5.599,00

Ata altın satış: 5.714,00