Basında çıkan haberlere göre, aşırı sağcı Stram Kurs (Hard Line) partisinin Danimarka lideri İsveç'in Müslüman nüfusun yoğun olduğu bir bölgede Kur'an- ı Kerim'in bir nüshasını yaktı .

Dışişleri Bakanlığı: Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı: Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz

Rasmus Paludan , polis eşliğinde, güney Linkoping'de halka açık bir alana giderek, Müslümanların kutsal kitabını yere koydu ve seyircilerin protestolarına aldırmadan onu yaktı.

Yaklaşık 200 gösterici protesto için meydanda toplandı.

Grup, polisi ırkçı liderin eylemini gerçekleştirmesine izin vermemeye çağırdı.

Polisin aramaları dikkate almaması üzerine olay çıktı ve grup polise taş atarak yolu trafiğe kapattı.

İsveç'te Farklı Renkler Partisi'ni kuran Türk asıllı siyasetçi Mikail Yüksel , polis koruması altındaki İslam karşıtı ırkçı siyasetçinin İsveç'in dört bir yanındaki şehirlerde İslamofobik provokasyonlarının devam ettiğini söyledi.

Yüksel, Paludan'ın provokasyon için özellikle Müslümanların yoğun olduğu mahalleleri ve camilerin yakınlarını tercih ettiğini söyledi.

"İnsan haklarını, din ve vicdan özgürlüğünü en üst düzeyde savunan İsveç'te Müslümanların mahallelerinde Kuran-ı Kerim polis korumasında yakılıyor."

Polisin, kutsal kitapları gözlerinin önünde yakıldığı için Müslümanları sağduyulu davranmaya çağırdığını da sözlerine ekledi.

Bu haberde kaynak ANews'tir.

Editör: Gizem Külcü