Memiş’e göre piyasalarda küresel krizin sinyalleri veriliyor. Bu hafta küresel piyasalarda yoğun bir hafta olacağına değinen ekonomi uzmanı, Birleşmiş Milletler (BM) ve IMF’in merkez bankalarına “Faiz arttırımlarını bırakın” çağrısının altını çizdi. Memiş’e göre bu durum gelecek risklere dair endişeleri göz önüne seriyor.

KASIM AYINA DİKKAT

Dolar endeksinde yukarı yönlü gidişin devam edip etmeyeceği ABD enflasyon verisine göre olacak. Memiş’e göre dolarda 12,50 seviyesinin kalıcı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Hafta sonu Kırım’da yaşanan gelişmeler ve savaşın serine göre Putin’in agresifleşmesi jepolitik gerilimleri yükseltiyor. Memiş’e göre kısa vadeli işlemlerden ziyade son çeyreği göz önünde bulundurarak yatırım yapmak gerekiyor.

“Küresel ekonomik kriz uyarısı önemli ve gerçek. Bu uyarıyı dikkate almak gerek. Ekim-Kasım fırtınalı olabilir!” uyarılarında bulunan Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmayabileceğini bir kez daha belirtti.

Dolar ve euro fiyatları bugün nasıl? Dolar ve euro fiyatları bugün nasıl?

“GELİŞMELER HAYRA ALAMET DEĞİL”

Altın uzmanı Memiş, bu fiyatlardan gümüş, altın, Euro satmak isteyenleri bir kez daha uyardı. Yılın son çeyreğinde varlıklara sahip çıkmanın önemine değinen Memiş, “Elinde paran var. Ben bir şey satın almak istiyorum. Döviz satın alanlar var tamam dolara kıyasla Euro ve sterlin daha ucuz yatırım yapacaksanız Euro ve sterlin.. Elimde para var altın alacağım geçen hafta gram altın 1038 lira seviyesinde idi. Şuan ucuz olduğunun bilinmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Varlıklarınıza sahip çıkın” sözleriyle dikkat çeken altın uzmanı, “Devir al sat devri değil. Siz siz olun sakın satmayın. Değerli metaller tarafında öyle bir yükseliş yaşanacak ki üç aylık beş aylık yükselmedi diyenler bir günde neyin ne olduğunu görecekler.” sözlerini paylaştı.

Memiş son olarak korkutan uyarıda bulunurken; “Öyle bir süreçten geçiyoruz ki gelişmeler açıklamalar hayra alamet değil.” dedi.