Real Madrid'in yıldızı Arda Güler'den aşk paylaşımı Real Madrid'in yıldızı Arda Güler'den aşk paylaşımı

Prison Break, ABD yapımı bir aksiyon dizisi. Hikâyesi Paul Scheuring tarafından ortaya atılmış ve FOX şirketi tarafından 2005 yılında dizi olarak hayatına adım atmıştır.

Dizi genel olarak işlemediği bir suçtan dolayı idam cezası almış Lincoln Burrows (Dominic Purcell)'u ve Lincoln'ün kardeşi Michael Scofield'ın (Wentworth Miller) kardeşini kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edip onu hapishaneden çıkarmak için bir kaçış planı yapması ve sonrasında gelişen olayları konu alır.

Dizinin yapımcılığını Adelstein-Parouse Productions, Original Television ve 20th Century Fox Television iş birliğiyle üstlenirken ilk sezonu 42 ülkede yayınlanmıştır. 

9 Haziran 2009 tarihinde ilk bölümünden itibaren Star TV kanalında Büyük Kaçış adıyla Türkçe dublaj ile gösterime giren ve büyük ilgi gören Prison Break'te Michael Scofield'ı Murat Şen, Lincoln Burrows'u Erol Eren seslendirmiştir. 

Prison Break dizisi, Hulu kanalı ile ekranlara geri dönecek. Aynı evrende geçecek olan dizinin farklı karakterlere odaklanacağını duyurulurken ne zaman izleyiciyle buluşacağı henüz açıklanmadı. Dizinin senaryosunu ise Elgin James üstlenecek.

2005-2008 yılları arasında izleyiciyle buluşan ve fenomen haline gelen dizi, 2017 yılında ekstra bir sezonla ekranlara gelmişti. Michael Scofield karakterini canlandıran Wentworth Miller ise dizinin devamının gelmeyeceği duyurmuştu.

Prison Break dizisi geliyor: Oyuncudan üzen haber - 2

Dizinin başrol oyuncularından Dominic Purcell, çıkan haberler sonrası ilk kez konuştu.

Prison Break'in başarısı için hayranlarına teşekkür eden yıldız, "Prison Break, ben ve en yakınlarım için olağanüstü bir hediyeydi. Özellikle de ailem için. Hem burada hem de küresel çapta elde ettiği başarı karşısında büyük bir onur duydum. Oldukça nadir bir olay. Çok şanslıydım ki bunu hiçbir zaman unutmadım" dedi.

Yeni çekilecek dizide kendisinin ve Wenworth Miller'ın yer almayacağını söyleyen oyuncu, "O bölüm kapandı. Yeni bir sayfa açılıyor." ifadesinde bulundu.

Wentworth Miller’ın canlandırdığı Michael Scofield ve Dominic Purcell’in canlandırdığı Lincoln Burrows karakterlerinin diziye dönmeyeceği bu sayede kesinleşmiş olurken dizinin fanlarından da tepki gecikmedi. 

Michael Scofield karakterine can vererek efsane olmasını sağlayan Wentworth Miller’ın dizide olmaması büyük yankı uyandırırken dizinin yeni serisinin de nasıl olacağı merak uyandırdı.