Son zamanlarda şiddet olayları ve madde kullanımının artmasıyla birlikte insanların yaklaşımı da birbirlerine karşı oldukça değişti. Özel kliniklerde artan maliyetlerle birlikte de psikolojik desteğe ulaşmak da oldukça zorlaştı.

Ataması yapılmayan genç psikologların devletten talebi ise sosyal devlet anlayışıyla tüm vatandaşların ruhsal sağlığa kavuşmasını sağlamak ve bu konuda istihdamı sağlamak olduğunu belirtiyorlar.

Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden 1'ine tutuklama! Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden 1'ine tutuklama!

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen psikologlar daha önce hükümetin 2015 yılında söz verdiği Aile Sağlık Merkezine en az bir Psikolog atamasının yapılmasını verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar. 8 yıldır hayata geçirilmeyen ASM projesiyle birlikte toplum ücretsiz psikolojik desteğe rahatlıkla ve ücretsiz erişebilecek ve önleyici sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırma fırsatını bulacaktır. Bununla birlikte antidepresan kullanımı da önemli ölçüde azalacaktır. Ataması yapılmayan psikologların bir an önce mesleklerine kavuşmaları için ASM uygulamasının hayata geçirlmesini istiyorlar.