Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman Al Saud ile bir telefon görüşmesi yaptı.  İki lider arasında Ukrayna'daki son durum konuşuldu.

16 Nisan Cumartesi günü Kremlin web sitesinde yer alan habere göre, görüşme Suudi tarafının inisiyatifiyle gerçekleşti. Bunun bir parçası olarak taraflar, Ukrayna'daki çatışma ve Yemen'deki durumun çözümü de dahil olmak üzere uluslararası gündemde bir dizi konuyu tartıştılar.

Ayrıca, iki ülke temsilcileri ticari, ekonomik ve diğer alanlarda işbirliğini geliştirmeye devam etmeye hazır olduklarını ifade ettiler. Özellikle, dünya petrol piyasasının istikrarını sağlamayı amaçlayan OPEC plus formatındaki ortak çalışmayı olumlu değerlendirdiler.

İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı

Mart ayının sonunda, OPEC ve OPEC+ anlaşmasında kilit bir konuma sahip olan Suudi Arabistan yetkilileri, uluslararası siyaseti ve Ukrayna çevresindeki durumu, petrol üretimini azaltma anlaşmaları ve küresel enerji piyasasını istikrara kavuşturma girişimleriyle karıştırmamaya çağırdılar . 

LEN.TARU haber sitesinden çevrilmiştir