Geçtiğimiz yıl, Giresun'un Eynesil ilçesinde henüz aydınlatılamamış  bir olay sonucu yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan adalet arayışına devam ediyor. Olay üzerindeki gizem sürerken Giresun Sulh Ceza Mahkemesi skandal bir karara imza attı.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil'de şüpheli bir olay sonucu yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan cinayetin faili çalışmaya devam ediyor. Rabia Naz'ın ölümünün ardında bazı siyasi isimlerin bulunduğu ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı konuşulurken, mahkeme ilginç bir karara imza attı.

AKIL SAĞLIĞI KONTROLÜ YAPILACAK

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, evladı için adalet arayışında olan baba Şaban Vatan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi. Çıkan karara göre Şaban Vatan, polis marifetiyle evinden alınarak Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülecek. 

Ankara için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı Ankara için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı

Baba Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan'ın "kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığı" yönündeki ifadesine dayanarak bu kararı veren mahkeme, Şaban Vatan'ın hastaneye sevkini talep etti.