Bir Alman mahkemesi bugün yaptığı açıklamada, Alman Katolik Kilisesi'ni sarsan bir dizi davanın sonuncusunda, Alman Katolik rahibin çocuklara cinsel istismardan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Köln Bölge Mahkemesi, mahkeme belgelerinde Hans Ue. olarak tanımlanan adamı 1993 ile 2018 yılları arasında 23'ü çocuklara yönelik ciddi cinsel istismar vakası da dahil olmak üzere toplam 110 davada suçlu buldu.

Mahkeme, sanığın acıları ve ıstırapları nedeniyle dokuz davacıdan üçüne tazminat ödemesine hükmetti.

Alman gazetesi Sueddeutsche Zeiting, suç sırasında en genç kurbanın 9 yaşında olduğunu ve üç davacının 70 yaşındaki rahibin yeğenleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Köln mahkemesi, geçen yıl Kasım ayından bu yana devam eden davadaki duruşmaların ek potansiyel kurbanları ortaya çıkardığını ve rahibin Ocak ayında tutuklanmasına yol açtığını söyledi.

Dava, Katolik Kilisesi'nin en zengin ulusal şubesini sarsan, liderliğini bölen ve 20 milyondan fazla insanı kapsayan bir sürüyü aşındıran uzun süredir devam eden bir skandalın son davası.

Köln Roma Katolik Başpiskoposu kararı memnuniyetle karşıladı ve davadan ve Cuma günkü cezadan elde edilen bulguları Vatikan'ın doktrin ofisi olan İnanç Doktrini için Roma Cemaati'ne gönderdiğini söyledi.

Apostolik Yönetici Delegesi Markus Hofmann, "On yıllardır burada işlenen bu tür suçların artık gerçekleşmemesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi.

Gazze'deki gazeteciler zorluklara rağmen görevlerine devam ediyor Gazze'deki gazeteciler zorluklara rağmen görevlerine devam ediyor

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için tıklayabilirsiniz!

İlginizi çekebilir