Peak Games, Türkiye'nin yurt dışına açılmış önemli yazılım şirketlerinden biri. Oyunları birçok kişi tarafından ilgi odağı olan Peak Games dün akşam saat 21.30'da 41 televizyon kanalına aynı anda verdiği reklam ile gündeme geldi. Peak Games verdiği reklamda çalışma arkadaşları aradığını duyurdu. Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü düzenlediği basın toplantısında “Bizimle aynı hedefe koşacak, gerçek anlamıyla etki yaratacak işler yapmayı önemseyen herkesi arıyoruz. Ekibimize 100 kişi de katabiliriz 500 kişi de” dedi. İşte Peak Games'in TV'lerden duyurduğu ilginç iş ilanına yönelik detaylar... 

BİR BÖLÜMÜ ZYNGA TARAFINDAN ALINDI

Geçen yıl Türkiye’den çıkmış en büyük dijital oyun şirketlerinden biri olan Peak Games‘in bir bölümü dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Zynga tarafından satın alınmıştı. Satın alma 100 milyon dolarlık nakit karşılığında gerçekleşmiş ve anlaşma sadece Peak Games’in kart ve okey oyunları geliştiren bölümünü kapsıyordu.

PEAK GAMES'İN İŞ İLANI DUYURUSU

Peak Games, internet sitesi üzerinden yayınladığı iş ilanı ile aradıkları çalışma arkadaşlarına dair detayları paylaştı. İlanda yer alan ifadeler şöyle:

"Hoş geldin!

Biz bir takımız, İstanbul’dan.

Yolculuğumuz 8 yıl önce, Türkiye’den dünyaya uzanan bir teknoloji şirketi olma hayaliyle başladı.

OpenAI, ChatGPT'nin yeni yapay zeka modelini duyurdu OpenAI, ChatGPT'nin yeni yapay zeka modelini duyurdu

Takım olmayı ve gelişmeyi her türlü başarının önüne koyarak ilerledik. Dünyaya etki edecek ürün ve teknolojilerin ancak bu anlayışla yaratılacağına inandık.

Bugün, dünyanın en büyük mobil uygulama geliştiricilerinden biriyiz. Ürünlerimiz 193 ülkede, 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Hayallerimiz ise bunun çok daha ötesinde.

Milyarlarca insanın hayatına dokunan teknolojiler geliştirmek ve dünyayı değiştirmek için takım arkadaşları arıyoruz.

İşte bu nedenle sana ulaşmak istedik. Bizim için tecrübelerinin değil, hayallerinin büyüklüğü önemli.

Seni sonuna kadar destekleyen bir ekibin olsun istiyorsan, tanışalım."

PEAK GAMES'İN OYUNLARI NE KADAR OYNANIYOR?

Peak Games’in Toy Blast oyunu ABD’nin en çok oynanan 10 oyunu arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında oyuncuların beğenisine sunulan Toon Blast ise her ay ABD’de kazandığı 3 milyon yeni kullanıcıyla ABD’de en çok indirilen oyun olmayı başarmış. Peak Games’in geliştirdiği oyunların dünya genelinde ulaştığı kişi sayısı 500 milyonu geçiyor. Yüzde 99’unu yurtdışından elde ettiği cirosunun yüzde 70’lik kısmını ABD’deki gelirleri oluşturuyor.

Dünya genelinde 500 milyondan fazla kişinin mobil cihazında Peak Games ürünlerinden en az biri bulunuyor.

Gelir ve kullanıcı bazında mobil oyun pazarında ABD’de ilk 10’da yer alıyor.

Peak Games’in gelirlerinin yüzde 99’u yurtdışından, yüzde 70’i ABD’den.

Dünya genelinde mobil oyun pazarı büyüklüğü (2017): 46 milyar dolar. Bu rakam sadece ABD’de 13 milyar dolar.

Editör: TE Bilişim