TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulundan Nisan ayı için sürpriz karar TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulundan Nisan ayı için sürpriz karar

Galatasaray'dan Şampiyonlar Ligi'ne havlu attı!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Kopenhag’a 1-0 mağlup olduğu maçın ardından, yorumcu Rıdvan Dilmen Okan Buruk’un Hakim Ziyech tercihini eleştirdi.

Dilmen Hakim Ziyech ile ilgili bir idia ortaya attı.

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Kopenhag’a 1-0 mağlup olarak gurubunu 3. sırada tamamladı.

Maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren Dilmen, “Avantaj Kopenhag'taydı, beraberlik yetiyordu. Oyun formatları da beraberlik takımı gibiydi. Galatasaray da sürekli hücum yapan bir takımken iki yarının da ilk 15 dakikasını kendi tarzının dışında oynadı.” şeklinde açıklama yaptı.

Oyun tarzı ile Galatasaray'ı eleştiren Dilmen, “Hangi grup olursa olsun hiçbir Galatasaraylı 6 maçta 1 galibiyet beklemiyordu. Bu kadro 6 maçta en az 2-3 kazanması lazımdı. Galatasaray ile Kopenhag’ı aynı kefeye asla koymam ben. Oyuncu kalitesi olarak da koymam. “Okan Buruk ilk kez 5 maçı bıraktı ve “aman bunlardan gol yemeyeyim, oyunun devamında tempoyu artırırım” diye düşündü. Üzücü olan şu maçlar ilgili; Bir, ben Muslera’yı yerde yatarken görmedim. İki, Galatasaray fazla üretemedi. Uzatma dakikaları dışında. Kerem’in üstten giden bir şutu var. Yoksa Galatasaray’ın pozisyon sayısı her iki yarıda da 4-5’er tane oluyordu. Avrupa’da da, ligde de... Bugün hem fazla pozisyon vermediği, kalecisinin yere yatmadığı maçta gol yedi ve golü atamadı. O kadar oyun disiplinine rağmen.

Tete oyuna kötü başlarsa bir türlü düzelmiyor. Kopenhag maçında iyi girdi, iyi bitirdi ama bugün... Tete tercihi stratejiktir, taktikseldir ama ne olursa olsun yorulana kadar Hakim Ziyech ile başlayabilirsin. Aralarında özel konuşma ya da sakatlık olduğunu bilmiyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

Maçın ardından Zyech'i eleştiren Dilmen, “Hakim Ziyech’in de artık istikrarı yakalaması lazım. Her maç 11’de Galatasaraylıların görmesi lazım. Tete’nin yardımcı oyuncu olarak girmesi lazım. Burada Hakim Ziyech’in de performansını sorgulaması lazım. 90 dakikayı çıkarak performansa neden gelemiyor onu merak ediyorum. Okan Buruk bir şeyler yapan bir teknik adam. Benim Türkiye’de görmediğim bir formatta oynatıyor takımı. Bunu da oyuncularına inandırmış ve iyi de oynuyorlar ama bugün Kopenhag’ın tuzağına düştü Galatasaray. Temposuzluğa temposuzlukla cevap verdiler. Hakem de muzzam maç yönetti bence. Kusursuz maç yönetti. “Basın mensuplarının Okan Buruk’a Hakim Ziyech’i sorması lazımdı, ben bunu merak ediyorum. Bana bu maçta lazımsın, Pendik maçında lazım değilsin. Hoca oynatmadıysa oynatmama sebebini sormak lazım. Hakim Ziyech alınıyorsa bu seviye için alınıyor. İzleyicilerin en başta sorması gereken soru bu.

Basın mensuplarının Okan Buruk’a Hakim Ziyech’i sorması lazımdı, ben bunu merak ediyorum. Bana bu maçta lazımsın, Pendik maçında lazım değilsin. Hoca oynatmadıysa oynatmama sebebini sormak lazım. Hakim Ziyech alınıyorsa bu seviye için alınıyor. İzleyicilerin en başta sorması gereken soru bu,'' şeklinde açıklama yaptı.