Dünya liderlerinden İran'a taziye mesajları Dünya liderlerinden İran'a taziye mesajları

RTÜK, NOW TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli'nin yayında kullandığı "sığır" ifadeleri üzerine inceleme başlattı.

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaretine ilişkin NOW Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Tepeli, buluşmayla ilgili “Ben olsam o fotoğraf yerine bir sığırla fotoğrafım olsun isterdim” yorumunda bulunmuştu.

O SÖZLERE RTÜK’TEN İNCELEME

Mynet’e konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Selçuk Tepeli'nin "sığır" sözleri üzerine inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin açıklamasında şunları söyledi:

“Genç gazeteci arkadaşımız Taha Hüseyin Karagöz’ün Sayın Özgür Özel ile fotoğrafı sonrasında sabahtan akşama kadar özgürlük, kapsayıcılık naraları atan, sözde duayen bir kişi, kendi mecrasında her iki taraf için ağza alınmayacak hakaretler yapabiliyor ve neredeyse ‘Katli vaciptir’ diye fetva verecek hezeyanda bulunabiliyor.

Bir diğeri ise ulusal bir kanalın ana haber sunucusu güya. Ayrımcılıktan, kavgadan beslenen, reytingini sadece bir siyasi parti sözcüsü gibi tek taraflı ayrıştırıcı dil ile verdiği haberlerden medet umarak sağlayan kişilerin ve zihniyetin olduğu bir ortamda biz hep birleştirici, kapsayıcı, tarafsız olmaya devam edeceğiz. Yeri gelmişken ifade edeyim, RTÜK uzmanlarımız ilgili yayını incelemeye aldı, yayıncılık ilkesi ihlali var ise gereği yapılacaktır.

Emin olun bu örneklerini vermiş olduğum zihniyet ve savunucuları her zaman böyle taraflıdır. Ben ve benim gibi düşünenler ise her zaman onlardan daha çok tarafsız olduk ve böyle davrandık.”

“TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZLE BAĞDAŞMAYAN YAYINLARLA MÜCADELE EDİYORUZ”

Medyada şiddet öğelerinin çokça işlenmesinin yanlış olduğunu ifade eden Şahin; “Medya hizmetlerinde ve denetimlerinde çocuk, kadın, engelli, yaşlı ve dezavantajlı gruplarımıza pozitif ayrımcılık yapmamız şart. 30 yıldır toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan yayınlarla mücadele ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesi sonrasında siyasette esen “yumuşama” rüzgarından memnun olan Şahin, “kutuplaşma kavramını bilerek köpürtmeye çalışan kitle var” dedi.

“Utanmasalar ülkede iç gerilim var diyecekler. Bu yurdun insanı gerçeğin farkında. Klasik söylemi hatırlatmama gerek yok ama yine de ifade edeyim. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Zazası vs vs. hep kardeşiz. Tek milletiz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Özet bu.”

Editör: Elif Zülfigaroğlu