İsrail, Türkiye ile olan ticari anlaşmaları feshediyor! İsrail, Türkiye ile olan ticari anlaşmaları feshediyor!

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile olan ilişkilerin son durumunu değerlendirdi.

Peskov, Moskova’nın Türkiye ile diyaloğunu sürdürmek niyetinde olduğunu belirtirken, “Bilinen tüm görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile var olan diyaloğumuzu, ilişkilerimizi bize ve onlara yararlı olacak şekilde geliştirme niyetindeyiz” dedi.

Peskov, konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Batı’ya yönelme dönemleri zaten olmuştur. Bazen Batı’ya yönelme eğilimi azalmış, bazen daha da önem kazanmıştır. Ancak gerçekleri söylemek lazım. Kimse Türkiye’yi Avrupa’da görmek istemiyor. Burada Avrupalıları kastediyorum. Bu nedenle Türk ortaklarımızın da pembe gözlük takmaması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerinde bulundu.

NATO'ya karşı yükümlülükleri var

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliği hakkında "Türkiye, NATO üyesidir. Bu konuda yanılgı içerisinde değiliz. Rusya da bu süreçte asla pembe gözlük takmadı. Türkiye’nin yükümlülükleri vardır ve yükümlülüklerine bağlıdır. Bu bizim için hiçbir zaman sır olmadı. Bu bakımdan her şeyi çok iyi anlıyoruz” dedi.

Peskov, "Türkiye ile görüş ayrılıklarımız olmasına karşın, ortak çıkarlarımız da var. Rusya Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyor" söyleminde bulundu.