Geçtiğimiz yıl, Kayseri'de Sağlık-Sen 5'inci Olağan Genel Kurulunun usulsüz yapıldığı iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği kayyum atanması kararı, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonucu bozuldu.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi 27 Temmuz 2018'de 5'inci Olağan Kurulunu yaptı. Kurulda Mahmut Faruk Doğan başkan seçildi. Sendika başkan adayı Süleyman Çelik, olağan genel kurulun usulsüz yapıldığı gerekçesiyle Kayseri 2'nci İş Mahkemesi'ne seçimlerin yenilenmesi için başvuru yaptı. 

Mahkeme başvuruyu iinceledi ve sendikaya kayyum atanmasına hükmetti. Başkan Doğan ve yönetim kurulu üyeleri verilen karara itiraz etti. Yapılan seçimlerin üzerinden 10 ay geçtikten sonra Ankara Bölge Adliye Mahkemesi konuyla ilgili kararı vererek, kayyum atanması kararını reddetti. 

Mahmut Faruk Doğan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Yardımcısı Hakan Keser ise, Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı oldu. 

Verilen karar sonrası basın açıklaması yapan Hakan Keser, "Hepinizin bildiği gibi sendikamızın 27 Temmuz 2018 tarihinde 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmiş ve yeni yönetim kurulumuzu belirlemiştik. Seçim sürecinin ardından herhangi bir somut veriye dayanmadan seçim sürecine itiraz edilmiş ve yerel mahkemece delege seçimlerinin yenilenmesi ve şube yönetimine seçimlerin yapılabilmesi için de kayyum atanmasını kararı çıkmıştı. O dönemki Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanımız, şu anki Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan aracılığıyla söz konusu kararın kesin ve uygulanabilir olmadığını, itiraz sürecinin devam ettiğini söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin kararı ile yaptığımız itiraz kabul edilmiş, yerel mahkemenin kararı reddedilerek kaldırılmıştır. Adalet tecelli etmiş. Haklılığımız ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim