Dubai'de bulunan Sedat Peker, geçen sene hükümet hakkında paylaştığı videolarla ve attığı tweetlerle gündeme oturmuştu. Bir süre sonra da Peker'e sosyal medya kısıtlaması gelmişti.

"Deli Çavuş geri mi dönüyor?"

Kısıtlamanın hafifletilmesinden sonra Sedat Peker sadece Twitter hesabında retweetler atıyordu. En son kasım ayında paylaşım yaptığı Deli Çavuş hesabından konuşmaya başladı. 

Peker son paylaşımında "Toplumun sakinliğinden cesaret alan bazıları ‘sandıkta seçimi kaybetsek de asla gitmeyeceğiz’ diye açıklamalar yapıyorlar. Seçim kazanıldığında şu veya bu sebeple eğer ki iktidarı terk etmek istemeyen kişiler olursa (duyumlarım olacağı yönünde) o zaman şartlar değişmeli." ifadelerine yer verdi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı: 7 kez ağırlaştırılmış müebbet! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı: 7 kez ağırlaştırılmış müebbet!

"Sonu her ne olursa olsun"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri "Sonu her ne olursa olsun hakkınızı alana kadar evinize asla girmeyin. Çünkü hakkımızı alabileceğimiz gerçek bir seçim ülkemizde bir daha olmayacaktır.” açıklamasını yapan Peker'in bu hesaptan paylaşım yapmasını yasakladı. BAE yetkilileri Peker’in 4 Haziran’daki ‘iktidarın seçimi kaybedip gitmemesi halinde sokağa çıkma çağrısı’ndan rahatsız olduğu iddiası gündemde.

Peker'in çevresine "Seçime iki-üç ay kala söz verdiğim paylaşımları yapacağım. Helalleşme videosu dahil tüm hazırlıklarımı tamamladım” dediği iddia ediliyor.