Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş’ın rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’a getirildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, solunum ve böbrek yetmezliği nedeniyle öğleden sonra hastaneye kaldırıldı. Tedavisi kentteki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde süren Demirtaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Selahattin Demirtaş annesinin rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'a götürüldü  - Elips Haber

Annesinin rahatsızlanması üzerine Selahattin Demirtaş da özel uçakla, Edirne’den Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş akşam üzeri hastaneye getirilirken, hastane içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı. Demirtaş’ın bu gece tekrar cezaevine götürülmesi bekleniyor.

Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023 günü vefat etmişti.

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

DEM Parti, X hesabından yapılan açıklamada, “Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahade altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır.” denildi.

Editör: Zeynep Peksoy