İzmir'de üniversite kimya bölümü öğrencisi genç  internetten siparişle aldığı siyanürü ailesine "şerbet" diye içirdi. Gencin anne ve babası hayatını kaybetti, iki kardeşi ve kendisi hastaneye kaldırıldı.

"YENİ BİR ŞERBET YAPTIM"

MİT'ten "Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı" rehberi MİT'ten "Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı" rehberi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde üniversite öğrencisinin internetten sipariş ettiği siyanür sipariş ederek "yeni bir şerbet yaptım bir tadın" diye hazırladığı sıvıyı içen anne ve babası yaşamını yitirdi. Sıvının içindeki siyanürden etkilenen iki kardeşi ve genç ise hastanede tedavi altına alındı. 

Üniversite öğrencisi dün akşam evde internetten aldığı siyanürü kullanarak bir sıvı hazırladı ve bu sıvıyı annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ın "değişik bir şerbet yaptım bir tadın" diyerek içmelerini istedi. 

KARDEŞİNE DE ZORLA İÇİRMEYE ÇALIŞTI

Gencin anne ve babası sıvıyı içer içmez fenalaştı. Mahmut Can Kalkan, 16 yaşındaki kardeşine de bu sıvıyı içirmek istedi ancak anne ve babasının fenalaştığını gören kardeşim içmek istemedi. Bu sırada Mahmut Can Kalkan, zorla içirmeye çalıştığı sırada sıvıyı kardeşinin üzerine döktü. 

Fenalaşan Fatma Kalkan'ın komşularına haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ekipleri olay yerine çağırıldı. 

ANNE VE BABA KURTARILAMADI

Hastaneye kaldırılan baba Mehmet Kalkan ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan anne Fatma Kalkan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Siyanürden etkilenen Mehmet Taha ve 4 yaşındaki Emir Can Kalkan, Ege üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

KALKAN GÖZALTINDA

Mahmut Can Kalkan, tedavisinin ardından polislerce gözaltına alındı. 

Kalkan'ın son zamanlarda internet üzerinden ticaret yaptığı ve bu süreçte para kaybı yaşadığı için psikolojisinin bozulduğu ayrıca kimya bölümü öğrencisi olmasından dolayı evde de zaman zaman deneyler yaptığı belirtildi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD ekipleri evde incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim