Avrupa'yı kasıp kavuran ve binlerce insanın ölümüne sebep olan aşırı sıcaklar, herkesi endişelendiriyor. Bu ölümcül sıcakların Türkiye'ye de gelip gelmeyeceği merak ediliyor. 

Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın

Meteoroloji içleri ferahlatacak tahminleri paylaştı. 

Yurt genelinde sıcaklıklar artarken mevsim normallerinin üzerinde bir durum paylaşılmadı. Tahminlere göre haftanın ilerleyen günlerinde Güneydoğu Anadolu, Akdeniz bölgelerinde sıcaklık 42 derecelere vararken diğer bölgelerde sıcaklar bunlatacak düzeyde değil. Başta Karadeniz'in doğusu olmak üzere bölge genelinde yağışlar hakim olacak. Karadeniz Bölgesi'nde ağışların etkisiyle sıcaklık dereceleri diğer bölgelere göre daha düşük seyredecek.

İstanbul'da 5 günlük süre içerisinde en yüksek sıcaklık olarak 34 dereceyi görecek. Ankara'da  en yüksek sıcaklık 30 derece olarak tahmin ediliyor. İzmir'de ise en yüksek sıcaklığın 39 olması bekleniyor.

Meteoroloji, Güneydoğu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan vatandaşların artan sıcaklık konusunda dikkatli olmalarını ve güneş ışınlarından korunmaları gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Meteoroloji uzmanlarından Kerem Ökten, 23 Temmuz'dan itibaren Türkiye'nin Balkanlar'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğini belirtmişti. Ancak Meteoroloji'nin resmi sitesi henüz ekstrem bir durum olmadiğini gösteriyor.