Ehliyeti el konan milyonlarca sürücü 2024 yılında da ehliyet affının gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Yerel seçimler öncesinde de ehliyet affı yeniden gündem oldu.

Aralarında geçimini şoförlükle sağlayan vatandaşların da olduğu mağdurlar bir an önce ehliyetlerine kavuşmayı bekliyor. Mevcut ekonomik şartlarda zorlandıklarını ifade eden ve ağır kusuru olmayan vatandaşlar, hükümete af çağrısında bulunmaya devam ediyor.

ABB otoparklarında 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi: İşte yeni fiyatlar… ABB otoparklarında 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi: İşte yeni fiyatlar…

Murat Çan 3 şart sunmuştu

Şoförlerin ehliyet affı istediğini söyleyen Çan, ehliyetlerine el konulan şoförlerden "insan canına kast etmeyen", "yaralamaya sebebiyet vermeyen" ve "madde bağımlısı olmayanlar" için bir defaya mahsus af getirilmesini talep etti.

Yetkililerden henüz somut bir adım gelmedi.

Ehliyet affı neleri kapsıyor?

Ehliyet affı, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, alkol, drift ve aday sürücülük dışındaki durumlarda alınan ceza puanlarının silinmesini kapsıyor. Bu durum, ehliyet ceza puanı dolmuş ve bu nedenle ehliyetine el konulan yaklaşık 10 bin sürücü için geçerli olacak.

Ehliyet affı ile ilgili sürücülerin yapması gerekenler

Ehliyet affından yararlanacak sürücülerin, ehliyetlerine el konulan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne başvurarak ehliyetlerini geri alabilecekleri belirtiliyor. Başvuru süreci ve gerekli evraklar konusunda daha fazla detayın Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile açıklanması bekleniyor.

Bu düzenleme, trafik kurallarını ihlal eden ancak affın kapsadığı durumlar dışında kalan sürücüler için yeni bir başlangıç anlamına gelmekte. Ehliyet affının, sürücülerin trafik kurallarına daha dikkatli uymalarını sağlaması ve trafik güvenliğine katkıda bulunması umuluyor.

Editör: Zeynep Peksoy