Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Onbaşı Recep Kabala'nın ailesine başsağlığı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Onbaşı Recep Kabala'nın ailesine başsağlığı mesajı

Son dakika haberi... Sosyal medya platformları Instagram, Facebook ile anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim yasağı getirildi. Kısıtlamayla alakalı ilk açıklama Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone'dan geldi. "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız" diyen Stone, en kısa sürede normale döndürmek için çalıştıklarını ifade etti.

18:33'ten itibaren sosyal medya hesaplarında erişim sorunu

Dünya genelinde instagram, WhatsApp ve Facebook uygulamalarına erişim sağlanamıyor. Sorunun ne olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmazken birçok Twitter kullanıcı sosyal medya hesaplarının bir anda kısıtlanmasına anlam veremediğini aktardı.

İLK AÇIKLAMA

Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." ifadesini kullandı.

Stone, söz konusu uygulamalara hangi ülkelerde erişim sorunu yaşandığına ilişkin açıklama gelmedi.

HALA NETLİK KAZANMIŞ DEĞİL

Sosyal medya hesaplarına neden girilemediğine dair hala net bir açıklama gelmemekle birlikte bir siber güvenlik firmasının üst düzey yetkilisi Dane Knecht, internet trafiğini ulaştırmak üzere ağlar tarafından kullanan Facebook Sınır Geçit Protokolü yollarının 'internetten çekildiğini' ifade etti. Öte yandan İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; siber güvenlik uzmanı Kevin Beaumont, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu çok büyük bir konfigürasyon hatasına benziyor, Facebook şu sıralar esasen internette yok" ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" açıklaması yaptı.

İlginizi çekebilir