Ekim ayına yaklaşırken yatırım tercihlerini açıklayan Memiş; “Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var. Breta kaldı. Nasıl bir hazırlık yapmamız gerekiyor? Bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım. Merkez Bankası 100 baz puanlık indirim yaptı, dolarda yukarı yönlü hareketler gördük. Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. 20 yılın zirvesinde olan bir dolar endeksi var. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR SAVAŞIN HAZIRLIĞI”

Ekim ayı için uyarılarını sürdüren Memiş; FED’in faiz kararından ziyade Putin’in açıklamalarının önemine değindi. Rus liderin yaptığı kritik açıklamaların piyasa üzerindeki etkilerini değerlendiren İslam Memiş; “Putin'in açıklaması çok çok önemliydi. Seferberlik ilan etti, bunun yanında savaş riskini devam ettirecek açıklamalar yaptı. Nükleer dahil tüm silahlarımızı kullanırız diyor. Kışın onlar donacak algısı içinde. Jeopolitik riskler tırmanıyor. Putin'in açıklamaları oldukça önemli. Büyük bir savaşın hazırlığında olduğunu gözlemliyoruz. İran'da da bazı durumlar gerçekleşiyor. Sokak gösterileri büyüyebilir.” sözlerini kullandı.

YATIRIMCILAR KARAR VERMELİ

Önümüzdeki ay için altın uyarıları yapan Memiş şu sözleri kullandı:

Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM'de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL'yi altına çevirip KKM'den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM'de TL'de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir.

?GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 976.03

Gram altın satış: 976.22

?ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 1.628,00

Çeyrek altın satış: 1.649,00

?YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 3.245,00

Yarım altın satış: 3.305,00

Merkez Bankası'ndan kur korumalı mevduat kararı Merkez Bankası'ndan kur korumalı mevduat kararı

?TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 6.491,00

Tam altın satış: 6.574,00

?CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 6.635,00

Cumhuriyet altını satış: 6.735,00

?ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 6.675,00

Ata altın satış: 6.760,00