Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan  Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONUNUN 2. TOPLANTISI SONA ERDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dağıttığı ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğu bildirilmişti. Merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısı 14 Aralık Çarşamba 2022 tarihinde yapıldı ve ne yazık ki yeni asgari ücret rakamının belirlenmediği açıklandı.

TÜRK-İŞ Sekreteri Pevrul Kavlak, "Verilerin bir kısmı geldi, bir kısmını da alacağız. Biliyorsunuz aylık geçim maliyetine ilişkin veriler gelmeden rakam konuşulmuyor" açıklaması yaptı.

Bakan Şimşek: Türk Yatırım Fonu ekonomiyi ivmelendirecek Bakan Şimşek: Türk Yatırım Fonu ekonomiyi ivmelendirecek

Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret tespit komisyonu toplantısının 3. ayağı merakla bekleniyor. Asgari Tespit Komisyonu'nun 3 toplantının ardından bir uzlaşmaya varması, 3. toplantı sonrası veya 26 Aralık 2022'de yapılacak Kabine Toplantısı sonrası  Başkan Recep Tayyip Erdoğanın asgari ücret rakamını duyurması bekleniyor.