Filistin'de İsrail işgali sürüyor. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinli sayısı 30 bini aştı. İsrail'in soykırım yaptığına yönelik görüş dünya kamuoyunda hakim olurken ülkeden endişelendiren haberler gelmeye devam ediyor. Dün gece İsrail'in duyuru yapmadan 2 milyon insanın sıkıştığı Refah'a saldırı başlattığı ortaya çıktı. Refah'ta yaşayan nüfusun önemli bir bölümünün Gazze'den kaçanlar olduğu tahmin edilirken İsrail'in nüfusu diğer ülkelere sürmek istediği biliniyor. İsrail'de Filistin'de yaşanan insani dram hakkında endişeleri artıran bir gelişme yaşandı. İsrail'de 7 Ekim'den bu yana sabıkalılar dahil olmak üzere yüz binin üzerinde silah ruhsatının onaylandığı ortaya çıktı. Bu durum 'Soykırım girişiminde yeni bir aşamaya mı geliniyor?' sorusunun sorulmasına neden oldu. 

İsrail'de İşçi Partisi, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, 7 Ekim'den sonra on binlerce silah ruhsatını yönetmeliklere aykırı olarak onayladığı gerekçesiyle ruhsatların iptali için Yüksek Mahkemeye başvuruda bulundu.

İsrail duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattı! İsrail duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattı!

SİLAH RUHSATLARI UYGUNSUZ BİÇİMDE ONAYLANDI

Times of Israel gazetesinin haberine göre, İşçi Partisi'nin Yüksek Mahkemeye sunduğu dilekçede, 7 Ekim'den bu yana on binlerce silah ruhsatının Ben Gvir'in başındaki bakanlık tarafından uygunsuz şekilde onaylandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, silah ruhsatlarının onaylanması sürecinde askerliğini yapan genç kadınlar, İsrail Meclisi (Knesset) çalışanları ve Ben Gvir'in siyasi olarak atadığı kişiler gibi yetkisiz personelin yer aldığı ve bazı ruhsatların, başvuru sahibinin gerekli eğitimi almamasına rağmen verildiği ifade edildi.

Başvuranların yarısından fazlasının kişisel görüşme yapılmadan ruhsat aldığı ve şiddet sabıkası nedeniyle silah sahibi olması yasaklanan bazı kişilere de ruhsat verildiği vurgulandı.

İşçi Partisi lideri Merav Michaeli, dilekçenin Yüksek Mahkemeye sunulmasının ardından yaptığı açıklamada, "Ben Gvir'in kararları, ülkede silah taşıyan insanların sayısının büyük oranda artmasına neden oldu ve bu da temel hakları ihlal ediyor. Bu, yasaları ihlal eden ve temel demokratik değerlere zarar veren çok tehlikeli bir adım." ifadelerini kullandı.

BEN-GVİR, 7 EKİM'DEN BU YANA 100 BİN SİLAH RUHSATI VERDİKLERİNİ DUYURMUŞTU 

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Ben-Gvir, dün yaptığı açıklamada, bakanlığının 7 Ekim'den bu yana 100 bin silah ruhsatını onayladığını söylemişti.

Aşırı sağcı Bakan, bunun İsrail'i daha güvenli hale getirdiğini iddia etmişti.

Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkabilir: Buna boyun eğmeyeceğiz Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkabilir: Buna boyun eğmeyeceğiz

Silah ruhsatı talepleri 7 Ekim'in ardından artarken, Haaretz gazetesine göre binlerce silah ruhsatı yasa dışı şekilde verildi.

Bakan Ben-Gvir daha önce iki kez kendisine karşı çıkanları kişisel tabancasıyla tehdit etmişti.