Sporda 2023 yılının ocak ayında, Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin naaşının defnedilmesi, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Sabalenka ve Djokovic'in şampiyonlukları, milli patenci Furkan Akar'ın Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda elde ettiği üçüncülükle bir ilke imza atması, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Lale Orta'nın getirilmesi önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.

29 Aralık 2022'de 82 yaşında hayatını kaybeden Pele için 3 Ocak'ta cenaze töreni düzenlendi. Pele, Santos kentindek Memorial Necropole Ecumenica Mezarlığı'nda, aile bireyleri ve yakın çevresinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hayranlarının oluşturduğu uzun kortej ve güvenlik güçlerinin eşliğinde götürülen Pele'nin naaşı, babasının ve kardeşinin de bulunduğu 14 katlı mezarlığın ilk katında kendisi için özel olarak tasarlanan kabre defnedildi.

Avustralya Açık'ta şampiyonlar Sabalenka ve Djokovic

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ı tek kadınlarda Aryna Sabalenka, tek erkeklerde ise Novak Djokovic kazandı.

Tek erkekler finalinde Yunan Stefanos Tsitsipas'i 3-0 yenen Sırp Novak Djokovic, turnuvada 10. kez şampiyon oldu.

Furkan Akar'dan tarihi madalya

Polonya'nın Gdansk şehrinde düzenlenen 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda milli sporcu Furkan Akar, 1000 metre finalini üçüncü bitirdi.

Milli sporcu böylece organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olma başarısı gösterdi.

MHK'de değişiklik

Yılın ilk ayındaki en önemli spor gelişmeleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve kurul üyelerinin istifa etmesi de yer aldı.

TFF, Sabri Çelik'in yerine MHK Başkanlığına Lale Orta'nın getirildiğini duyurdu.

2023 yılında Türkiye'de ve dünyada sporda yaşanan önemli gelişmeler şöyle:

2 OCAK

- Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, 2022 Yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in 9 Mart 2022 tarihinden bu yana elde ettiği tüm derecelerin iptaline, kazandığı ödül, kemer ve madalyaların iadesine karar verdi.

3 OCAK

- Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin naaşı defnedildi. Pele, Santos kentinde Memorial Necropole Ecumenica Mezarlığı'nda, aile bireyleri ve yakın çevresinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Hayranlarının oluşturduğu uzun kortej ve güvenlik güçlerinin eşliğinde götürülen Pele'nin naaşı, babasının ve kardeşinin de bulunduğu 14 katlı mezarlığın ilk katında kendisi için özel olarak tasarlanan kabre defnedildi.

- Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'yu renklerine bağlayan Suudi Arabistan ekibi Al Nassr, imza töreni düzenledi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta bulunan Mrsool Park Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan 37 yaşındaki Ronaldo, "Bu kararı aldığım için çok gurur duyuyorum. Avrupa'daki hayallerimi gerçekleştirdim. Her şeyi kazandım. En büyük kulüplerde oynadım. Şimdi yeni bir mücadele için buradayım." dedi.

8 OCAK

- Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasındaki derbi maçta Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Galatasaray'ın gollerini 32. dakikada Oliveira, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10. dakikada Icardi attı.

9 OCAK

- Kariyerini Amerikan Birinci Ligi (MLS) takımlarından Los Angeles'ta sürdüren Galli kanat oyuncusu Gareth Bale, aktif futbol hayatını noktaladı. Southampton altyapısından yetişen Bale, Tottenham'da 6 sezon oynadıktan sonra 2013'te 101 milyon avro bonservis bedeliyle Real Madrid'e giderek adından söz ettirmişti. Bale, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 5 kez kazandığı Real Madrid'de yaşadığı uzun süreli sakatlıklardan dolayı düzenli olarak forma giyememişti.

13 OCAK

- Beşiktaş Kulübü, Hollandalı futbolcu Wout Weghorst'un kiralık sözleşmesinin sonlandırıldığını açıkladı. Weghorst'u, İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, Burnley'den kiralık olarak kadrosuna kattı.

15 OCAK

- Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yaptığı organizasyonu, otomobil kategorisinde Katarlı Nasser Al-Attiyah, motosiklette ise Arjantinli Kevin Benavides zirvede bitirdi.

- Polonya'nın Gdansk şehrinde düzenlenen 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda milli sporcu Furkan Akar, 1000 metre finalini üçüncü bitirerek, organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olma başarısı gösterdi.

- İspanya Süper Kupası'nı finalde Real Madrid'i 3-1 mağlup eden Barcelona kazandı. Karşılaşma, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Fahd Stadyumu'nda oynandı.

20 OCAK

- İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Spor Hakimliği, adı mali yolsuzluk soruşturmasına karışan İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'a 15 puan silme cezası verdi.

21 OCAK

- Beşiktaş Kulübü, Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar ile 2,5 yıl ve artı bir yıl opsiyonlu olmak üzere sözleşme imzalandığını duyurdu. Aboubakar, siyah-beyazlı takımda üçüncü kez forma giyecek.

- Milli sporcu Safiye Sarıtürk Temizdemir, Fas'da düzenlenen ISSF Plak Atışları Dünya Kupası'nda gümüş madalya elde etti.

22 OCAK

- Genç Kadınlar Eskrim Kılıç Milli Takımı, İspanya'da gerçekleştirilen Genç Kadınlar Kılıç Dünya Kupası'nda şampiyon oldu.

28 OCAK

- 2023 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı tek kadınlarda, Elena Rybakina'yı 2-1 (4-6, 6-3, 6-4) yenen 5 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka kazandı.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve kurul üyeleri görevlerinden istifa etti.

29 OCAK

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yeni başkanının Lale Orta olduğunu duyurdu.

- Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Yunan Stefanos Tsitsipas'i 3-0 yenen Sırp Novak Djokovic, turnuvada 10. kez şampiyon oldu.

- Endonezya'da düzenlenen ISSF Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası'nda 10 metre havalı tabanca erkekler kategorisinde milli sporcu İsmail Keleş, gümüş madalyanın sahibi oldu.

1 ŞUBAT

- Endonezya'da düzenlenen ISSF Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası'nda milli sporcular Yusuf Dikeç, İsmail Keleş ve Buğra Selimzade, erkekler 10 metre havalı tabanca takım müsabakalarında altın madalya elde etti.

- Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) efsane isimlerinden Tom Brady, 23 yıllık kariyerini sonlandırdı.

- Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, Bosna Hersek'te düzenlenen Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Kupası'nda bronz madalya kazandı.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yeni başkanı Lale Orta, yemin töreninin ardından göreve başladı.

2 ŞUBAT

- A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başantrenörlüğüne İtalyan Alberto Giuliani getirildi.

4 ŞUBAT

- Milli atlet Anthony Smith, ABD'de düzenlenen yarışta 200 metrede salon 23 yaş altı Türkiye rekorunu kırarken, büyüklerde ise rekoru egale etti.

- A Milli Erkek Tenis Takımı, Slovenya'ya üstünlük kurarak Davis Kupası Dünya Grubu 1'e yükseldi.

- Bursa'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmaları'nın ilk gününde sırıkla atlama branşında Buse Arıkazan, Türkiye rekoru kırdı.

- Milli tenisçi Berfu Cengiz, Meksika'da düzenlenen W40 Meksika Turnuvası'nda şampiyon oldu.

5 ŞUBAT

- 2022 Afrika Uluslar Şampiyonası'nda normal süresi ve uzatma devreleri 0-0 biten final maçında ev sahibi Cezayir'e penaltılarla 5-4 üstünlük kuran Senegal, şampiyon oldu.

- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Galatasaray, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 yendi.

- Bursa'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmaları'nın ikinci gününde milli atlet Sinan Ören, 300 metrede Türkiye rekoru kırdı.

6 ŞUBAT

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülkedeki tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen deprem nedeniyle 7-8 Şubat Çarşamba günü oynanacak maçların ertelendiğini duyurdu.

- Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle yurt içindeki tüm ulusal ve uluslararası faaliyetlerin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurdu.

- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko ile 7DAYS Avrupa Kupası'nda Frutti Extra Bursaspor'un bu haftaki maçları Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle ertelendi.

7 ŞUBAT

- TFF, deprem felaketinin ardından 7-12 Şubat tarihleri arasında oynanması planlanan tüm profesyonel ve amatör müsabakaların ertelendiğini duyurdu.

- Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle liglerde bu hafta oynanacak tüm karşılaşmaların ertelendiğini açıkladı.

- Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın vefat ettiği bildirildi.

- Türkiye Voleybol Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan voleybolcu çift Betül Çoban Çakır ve Bedrettin Çakır'ın vefat ettiğini bildirdi.

8 ŞUBAT

- Belçika Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlüğe İtalyan Domenico Tedesco getirildi.

- Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, milli sporculardan Sefa Bayraktar'ın Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde hayatını kaybettiğini duyurdu.

- Türkiye Tenis Federasyonu, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü sporcuları Yağız ve Yağmur ile babaları Uğur ve anneleri Gökçe Uçurum'un, Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat ettiklerini bildirdi.

- Futbolda ikinci transfer ve tescil dönemi, 18 Şubat'a kadar uzatıldı.

9 ŞUBAT

- İtalyan kayakçı Elena Fanchini, kanser nedeniyle 37 yaşında vefat etti.

- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto Süper Lig'deki maçların 3-4 Mart'ta devam etmesini planladıklarını açıkladı.

10 ŞUBAT

- UEFA, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için gelecek haftaki maçlarda saygı duruşu yapılmasını kararlaştırdı.

11 ŞUBAT

- Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilme kararı aldığını açıkladı.

12 ŞUBAT

- TFF, 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan felaket nedeniyle depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana olmak üzere 10 ilde merkezi bulunan ve 2022-2023 sezonunda profesyonel liglerde çekilme talebinde bulunan kulüplerin başvurularının kabul edildiğini açıkladı.

- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, 2022-2023 sezonunda Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarından çekilme kararı aldığını duyurdu.

- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesinin milli oyuncusu Nilay Aydoğan, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybetti.

- ABD'nin en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da Kansas City Chiefs zafere ulaştı.

- İspanya 3. Lig ekiplerinden CF Intercity ile geçtiğimiz ay sözleşme imzalayan Emre Çolak, futbolu bıraktığını açıkladı.

- Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Hatay Bölgesi Ulusal Hakemi Nimet Akbulut'un eşi ve çocuklarıyla "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde vefat ettiğini duyurdu.

- Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) turnuvası Dallas Açık'ta şampiyonluğa ulaşan Wu Yibing, ATP turunda zafere ulaşan ilk Çinli tenisçi unvanını elde etti.

- "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan, son yolculuğuna uğurlandı.

- Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, A Milli Erkek Takımı kaptanı Cemal Kütahya ile oğlu Çınar Kütahya'nın vefat ettiğini duyurdu.

14 ŞUBAT

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle TFF 2. Lig'de mücadele eden Adıyaman FK ve Diyarbekirspor'un yanı sıra TFF 3. Lig ekipleri Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor, Malatya Arguvanspor ve Osmaniyespor'un ligden çekilme taleplerinin onaylandığını açıkladı.

15 ŞUBAT

- Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden Rasus Kimya Hatay Voleybol Takımı sporcularından Gözde Öztürk, Dilek Mucuk, Ahsen Baş ve İrem Kurtoğlu'nun, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde vefat ettiğini duyurdu.

16 ŞUBAT

- Türkiye Hentbol Federasyonu, Erkekler Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonuna "Cemal Kütahya Sezonu" isminin verildiğini açıkladı.

- UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, sahasında İsviçre'nin Basel takımını 1-0 yendi.

18 ŞUBAT

- Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Türk voleyboluna oyuncu, antrenör ve yönetici olarak hizmet eden Muhammet Görken'in vefat ettiğini duyurdu.

- Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan rezidansın enkazı altında kalan Atakaş Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'nun menajeri, oyuncunun cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

- Trabzonspor'un efsanevi teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı, 87 yaşında vefat etti.

20 ŞUBAT

- 72. Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star maçında Giannis'in takımı, LeBron'un takımını 184-175 yendi.

- Sırp tenisçi Novak Djokovic, erkekler dünya sıralamasının zirvesinde yer aldığı hafta sayısını 377'ye çıkararak Alman raket Steffi Graf'a ait rekoru egale etti.

21 ŞUBAT

- Atakaş Hatayspor, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan takımın sportif direktörü Taner Savut'un vefat ettiğini duyurdu.

23 ŞUBAT

- Fransa'nın Paris Saint Germain takımında forma giyen Sergio Ramos, İspanya Milli Takımı'ndaki kariyerini sonlandırdı.

24 ŞUBAT

- UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanşında Trabzonspor, deplasmanda İsviçre'nin Basel takımına 2-0 yenilerek elendi.

- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Demir Grup Sivasspor'un İtalya ekibi Fiorentina ile eşleştiği son 16 turunda Medipol Başakşehir'in rakibi ise Belçika temsilcisi Gent oldu

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti.

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaşanan deprem felaketi nedeniyle durdurulan spor organizasyonlarının yeniden başlayacağını açıkladı.

25 ŞUBAT

- Milli eskrimci Nisanur Erbil, Estonya'da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

26 ŞUBAT

- Milli atlet Şilan Ayyıldız, ABD'de düzenlenen salon şampiyonasında Türkiye rekoru kırarak, gümüş madalya kazandı.

- Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı'nın efsane isimlerinden Ziya Şengül, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

- Olimpiyat şampiyonu İsveçli atlet Armand Duplantis, 6,22 metre ile kendisine ait erkekler sırıkla atlama dünya rekorunu kırdı.

27 ŞUBAT

- Sırp tenisçi Novak Djokovic, dünya sıralamasının zirvesinde yer aldığı hafta sayısını 378'ye çıkararak Alman kadın raket Steffi Graf'a ait rekoru kırdı. Böylece Djokovic, teniste dünya sıralamasında zirvede en uzun kalan sporcu oldu.

28 ŞUBAT

- Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Noel Le Graet'in görevinden istifa ettiği duyuruldu.

2 MART

- Barcelona Kulübü, 2003-2008 yıllarında kadrosunda yer alan "Ronaldinho" lakaplı Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo de Assis Moreira'nın 17 yaşındaki oğlu Joao Mendes de Assis Moreira'yı genç takımına transfer etti.

3 MART

- Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

4 MART

- 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Tuğba Danışmaz, kadınlar üç adım atlamada altın madalya kazandı.

5 MART

- TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasında oynanan karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında olaylar çıktı.

14 MART

- Ankara'da 14 Mart 1923'te kurulan Gençlerbirliği, Türkiye'nin 100 yıllık kulüpleri arasındaki yerini aldı.

- İngiltere Premier Lig takımlarından Brentford'un forvet oyuncusu Ivan Toney'e Instagram üzerinden ırkçı mesajlar gönderen Antonio Neill isimli taraftara, 3 yıl boyunca ülkedeki tüm statlara, yurt içi ve yurt dışındaki tüm milli maçlara giriş yasağı getirildi.

15 MART

- Milan'ın yıldız golcüsü 41 yaşındaki Zlatan İbrahimovic, İsveç'in 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynadığı Belçika ve Azerbaycan maçlarının kadrosuna çağrıldı.

16 MART

- Futbolun çatı kuruluşu FIFA'da başkanlığa yeniden Gianni Infantino seçildi.

21 MART

- Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden PSV Eindhoven, maç sırasında rakip kaleciye fiziksel saldırıda bulunan taraftarını, stada girişten 40 yıl men etti.

22 MART

- Real Madrid ve Arsenal gibi dünya futbolunun önde gelen takımlarında forma giyen, 2014 Dünya Kupası'nda Almanya ile şampiyonluk sevinci yaşayan Medipol Başakşehir'in 34 yaşındaki oyuncusu Mesut Özil, futbolu bıraktığını açıkladı.

- Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'den 4 takım yerine 2 takımın Spor Toto 1. Lig'e düşürülmesi kararını onayladı.

23 MART

- UEFA, "Negreira Davası" nedeniyle Barcelona'ya soruşturma açtı

24 MART

- Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Opet ve VakıfBank, yarı finale yükselerek Türkiye voleybol tarihine geçti. Türk voleybolu, 1960 yılından itibaren düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi organizasyonunda tarihte ilk kez 3 takımla yarı finalde mücadele etti.

- Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), kalecilerin penaltılar öncesinde kale direklerine ve ağlara dokunmasını yasakladı.

- FIFA, tarihte ilk kez bir Arap ülkesinde Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 Dünya Kupası'nın "Written in the Stars" isimli resmi belgeselini yayımladı.

25 MART

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin deplasmanda Ermenistan ile oynadığı UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Eleme Grubu maçını izlemek için Ermenistan'a gitti. Bakan Kasapoğlu, 15 yıl sonra bakan düzeyinde iki ülke arasındaki ilk ziyareti gerçekleştirmiş oldu.

- UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubunda Türkiye, ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi.

- Yürüyüşte iki dünya şampiyonluğu bulunan Perulu atlet Kimberly Garcia, kadınlar 35 kilometre yarışında 2 saat 37 dakika 44 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırarak birinci oldu.

27 MART

- İngiltere'nin en büyük futbol takımlarından Chelsea, Premier Lig tarihinde bir ilke imza atarak, Stamford Bridge Stadı'nda iftar programına ev sahipliği yaptı.

29 MART

- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'ndaki ikinci maçında, konuk ettiği Hırvatistan'a 2-0 yenilerek grubundaki ilk mağlubiyetini aldı

- Messi, Arjantin formasıyla "100'ler kulübü"ne girdi.

30 MART

- Türkiye'nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan'ın hayatını anlatan belgeselin gala gösterimi yapıldı.

- Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen takımların yer aldığı Hentbol Kadınlar 2. Lig A Grubu'nda maçlar, Ankara'da tamamlandı.

- İngiltere Premier Lig Şöhretler Müzesi'ne seçilecek yılın aday oyuncuları duyuruldu. Tony Adams, Ashley Cole, Gary Neville, Sol Campbell, Jermain Defoe, Michael Owen, Michael Carrick, Les Ferdinand, John Terry, Petr Cech, Rio Ferdinand, Yaya Toure, Andy Cole, Robbie Fowler ve Nemanja Vidic, yılın adayları arasında yer aldı.

31 MART

- Fransa Futbol Federasyonu, Müslüman futbolcular için maçlara ara verilmesini yasakladı.

2 NİSAN

- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 3. ayağı Avustralya Grand Prix'sini, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Hollandalı pilot, 3 kez kırmızı bayrağın çekildiği ve güvenlik araçlarının birçok kez piste girmek zorunda kaldığı yarışta, kariyerinin 37. zaferine ulaştı.

- Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında oynanan derbide Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etti.

3 NİSAN

- İngiltere Premier Lig takımları, 13 teknik direktör değişikliğine giderek rekor kırdı. Avrupa'nın en prestijli futbol ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig, bu kez olumsuz bir rekorla gündeme geldi.

- Rus ve Belaruslu tekvandocular, Dünya Şampiyonası'na WT bayrağı altında katılabilecek. Dünya Tekvando Federasyonu (WT) Yönetim Kurulu, Rus ve Belaruslu sporcuların Dünya Şampiyonası'na ülkelerinden bağımsız şekilde WT bayrağı altında katılabileceklerini bildirdi.

- PSG taraftarları, maçlarda oruç açma arası verilmesinin yasaklanmasını pankartla protesto etti. Fransa Futbol Federasyonunun (FFF), Müslüman futbolcuların oruçlarını açması için maçlara ara verilmesini yasaklamasına, Paris Saint-Germain (PSG) taraftarları pankartla tepki gösterdi.

4 NİSAN

- Eski dünya şampiyonu boksör Amir Khan'ın son maçında doping yaptığı belirlendi. Büyük Britanya Dopingle Mücadele Ajansı tarafından yapılan açıklamada, son olarak geçen yıl şubat ayında Kell Brook ile yaptığı maç öncesi girdiği doping testinde kanında yasaklı anabolik ostarin maddesi tespit edilen 36 yaşındaki boksörün, iki yıl tüm sportif faaliyetlere iştirakten men edildiği belirtildi.

- MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor'u sahasında 3-1 yenerek, 23 yıl aradan sonra yarı finale yükseldi.

- Trabzonspor Teknik Direktörü Orhan Ak, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

5 NİSAN

- Türk kulüpleri, geçen sezon UEFA organizasyonlarından 51,5 milyon avro kazandı. Geçen sezon UEFA kulüp organizasyonlarında Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe, toplam 51 milyon 567 bin avro gelir elde etti.

- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı 3-2 yenerek yarı finale yükseldi.

6 NİSAN

- Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 43. sıraya çıktı. A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında bir basamak yükselerek 43'üncü oldu.

- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde konuk ettiği Yukatel Kayserispor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, adını yarı finale yazdırdı.

10 NİSAN

- Bakan Kasapoğlu, yerli ve milli otomobil Togg ile trafiğe çıktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u teslim almasının ardından trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

12 NİSAN

- Michael Jordan'ın 1998 NBA finallerinde giydiği ayakkabılar 2,2 milyon dolara satıldı. Efsane basketbolcu Michael Jordan'ın, Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) 1998 final serisi 2. maçında giydiği ayakkabılar, rekor bedel olan 2,2 milyon dolara alıcı buldu.

- EURO 2028 ve EURO 2032 adaylık dosyaları UEFA'ya teslim edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonalarına ev sahipliği yapmak için hazırladığı adaylık dosyasını UEFA'ya sundu.

- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında deplasmanda 3-2 yenildiği İtalya ekibi Igor Gorgonzola'yı evindeki rövanşta 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, finale yükseldi.

- Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi. Yılport Samsunspor, 11 yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lig'e döndü.

13 NİSAN

- VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-0 kaybettiği maçın rövanşında Fenerbahçe Opet'i 3-0 yenen VakıfBank, altın seti de 15-12 kazanarak finalde Eczacıbaşı Dynavit'in rakibi oldu. VakıfBank 9. kez Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı.

- Time dergisinin "en etkili 100 kişi" listesinde 6 sporcu yer aldı. ABD merkezli Time dergisinin editörleri ve okurlarının oylarıyla belirlenen "2023 Time 100" listesi açıklandı. Bilim, sanat, iş, siyaset ve spor dünyasından isimlerin yer aldığı listede, 6 sporcu kendisine yer buldu.

14 NİSAN

- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Çekya temsilcisi ZVVZ USK Prag'ı 78-58 yenen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, finalde Fenerbahçe Alagöz Holding'in rakibi oldu.

15 NİSAN

- Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde 45 kiloda podyuma çıkan milli sporcu Cansu Bektaş, 3 Avrupa gençler rekoru kırarak 3 altın madalya birden elde etti.

- Ermenistan'daki bayrak yakma provokasyonunun ardından Azerbaycanlı halterciler Bakü'ye döndü. Ermenistan'daki Avrupa Halter Şampiyonası'na katılan ancak organizasyonun açılışında bayraklarının yakılması nedeniyle geri dönmelerine karar verilen Azerbaycanlı sporcular Bakü'ye döndü.

16 NİSAN

- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin finalinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60 yenen Fenerbahçe Alagöz Holding, şampiyon oldu.

18 NİSAN

- Trabzonspor, Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile anlaştığını açıkladı.

- Voleybol AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley finalinde Halkbank şampiyon oldu. AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu final maçında Halkbank, Fenerbahçe HDI Sigorta'yı 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

- Ermenistan'daki Avrupa Halter Şampiyonası'nın 4. gününde milli sporcular; 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 4 madalya kazandı.

19 NİSAN

- Milli güreşçi Taha Akgül, Avrupa şampiyonu oldu. Ay-yıldızlı sporcu, kariyerinin 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

- Milli güreşçi Feyzullah Aktürk, Avrupa şampiyonu oldu. Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Feyzullah Aktürk, altın madalya kazandı.

20 NİSAN

- Yasemin Adar Yiğit, 6. kez Avrupa şampiyonu oldu. Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kiloda milli sporcu Yasemin Adar Yiğit, altın madalya kazandı. Mili sporcu 6. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

21 NİSAN

- Milli halterciler, Avrupa Şampiyonası'nda dört madalya daha kazandı. Ermenistan'da ay-yıldızlı sporculardan Dilara Narin, iki gümüş, bir bronz, Sara Yenigün ise bir bronz madalya elde etti.

22 NİSAN

- TFF Merkez Hakem Kurulu, bazı hakemlere görev verilmemesi yönünde karar aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, ikinci bir değerlendirmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alındığını duyurdu.

- Spor Toto 1. Lig'de Altaş Denizlispor'un normal sezonun bitimine 4 hafta kala TFF 2. Lig'e düşmesi kesinleşti.

- Milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa şampiyonu oldu. Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kiloda altın madalya kazandı.

23 NİSAN

- Milli güreşçiler, Avrupa Şampiyonası'nda 17 madalya kazandı. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcular 6 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalya elde etti. Türkiye, takım halinde grekoromen stilde şampiyon, kadınlarda ikinci, serbest stilde ise üçüncü oldu. Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rus Aleksandr Karelin'in rekorunu egale etti.

- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 82-56 yenen Fenerbahçe Alagöz Holding, 17. şampiyonluğuna ulaştı.

26 NİSAN

- Basketbol 7Days Avrupa Kupası yarı finalinde Türk Telekom, Ukrayna'nın Prometey takımını 76-74 yenerek finale yükseldi.

30 NİSAN

- Voleybol AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley finalinde Fenerbahçe Opet'i 3-0 yenen VakıfBank, kupanın sahibi oldu.

- Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki derbide Beşiktaş, konuk ettiği lider Galatasaray'ı 3-1 yendi.

4 MAYIS

- Basketbol 7Days Avrupa Kupası finalinde Türk Telekom, İspanya'nın Gran Canaria takımına deplasmanda 71-67 yenilerek, organizasyonu ikinci tamamladı.

- İtalya Birinci Futbol Ligi'nde Udinese ile 1-1 berabere kalan Napoli, bitime 5 hafta kala 2022-2023 sezonunun şampiyonu oldu.

7 MAYIS

- Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa Kupası finalinin rövanş maçında konuk ettiği İspanya temsilcisi Atletico Guardes'i 33-20 yenerek kupanın sahibi oldu.

11 MAYIS

- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off finali üçüncü maçında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup eden Fenerbahçe Opet, seriyi 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

14 MAYIS

- İspanya 1. Futbol Ligi'nin (LaLiga) 34. haftasında konuk olduğu Espanyol'u 4–2 yenen Barcelona, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

15 MAYIS

- Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de 2023-2024 sezonunda sahada en fazla 8 yabancı, A Takım listesine ise en fazla 14 yabancı futbolcu bulunabileceğini açıkladı.

- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi play-off final serisi beşinci maçında Halkbank'ı 3-1 mağlup eden Ziraat Bankkart, seriyi 3-2 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

16 MAYIS

- TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden, 58 yıllık geçmişe sahip Eskişehirspor, sahasında Entegre Solar Elazığspor'a yenilerek 1965-1966 sezonundan bu yana bulunduğu profesyonel liglere veda etti.

20 MAYIS

- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final maçında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenen VakıfBank, şampiyon oldu.

- İngiltere Premier Lig'de Arsenal'ın deplasmanda Nottingham Forest'a yenilmesiyle lider Manchester City, şampiyonluğu garantiledi.

21 MAYIS

- Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan'ın Olympiakos takımını 79-78 yenen İspanya temsilcisi Real Madrid, 2022-2023 sezonunun şampiyonu oldu.

- Spor Toto 1. Lig'de normal sezonun son haftasında Altınordu ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor, Süper Lig'e yükseldi, İzmir temsilcisi ise küme düştü.

- Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında MKE Ankaragücü'ne 2-1 mağlup olan HangiKredi Ümraniyespor'un bitime 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

22 MAYIS

- Amerikan Basketbol Ligi (NBA) tarihinin en skorer 9. basketbolcusu Carmelo Anthony, 38 yaşında parkelere veda etti.

24 MAYIS

- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük, teknik direktör Andrea Pirlo ile yollarını ayırdığını açıkladı.

27 MAYIS

- Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) son haftasına avantajlı giren Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05'le berabere kalırken, deplasmanda Köln'ü yenen Bayern Münih averajla şampiyonluğa ulaştı.

30 MAYIS

- Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında konuk olduğu MKE Ankaragücü'nü 4-1 yenen Galatasaray, sezonu şampiyon tamamlamayı garantiledi.

31 MAYIS

- Milli sporcu Merve Dinçel, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya elde etti.

1 HAZİRAN

- İspanya ekibi Sevilla, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalya temsilcisi Roma'ya penaltılarda 4-1 üstünlük kurarak şampiyon oldu.

- Milli sporcu Nafia Kuş, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya elde etti.

- Milli sporcu Hakan Reçber, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

2 HAZİRAN

- Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni uzatma bölümü sonunda 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sezonu şampiyon tamamladı.

3 HAZİRAN

- Darüşşafaka Spor Kulübünde mevcut başkan Abdurrahman Saruhan yeniden seçildi.

- 65. hükümette de Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede tekrar bu göreve getirildi.

4 HAZİRAN

- Türkiye Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Demirdelen hayatını kaybetti.

5 HAZİRAN

- Hollanda ekibi Fortuna Sittard'la yollarını ayırdığını duyuran Burak Yılmaz, futbolu kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

7 HAZİRAN

- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kırmızı-beyazlı kulüple yollarını ayırma kararı aldığını açıkladı.

- Bitexen Giresunspor, HangiKredi Ümraniyespor'dan sonra Spor Toto Süper Lig'e veda eden ikinci ve son takım oldu.

- Fransız ekibi Paris Saint-Germain'den (PSG) ayrılan Arjantinli Lionel Messi, kariyerini ABD Futbol Ligi (MLS) takımlarından Inter Miami'de sürdüreceğini açıkladı.

8 HAZİRAN

- UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde İtalya'nın Fiorentina takımını 2-1 yenen İngiltere temsilcisi West Ham United, şampiyon oldu.

- Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bodrumspor'u 2-1 mağlup eden Pendikspor, Samsunspor ve Çaykur Rizespor'un ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

10 HAZİRAN

- Fransa Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde Karolina Muchova'yı 2-1 yenen Iga Swiatek, bu organizasyonda üst üste 2. şampiyonluğunu elde etti.

- Portekiz Premier Lig şampiyonu Benfica, milli futbolcu Orkun Kökçü'yü Hollanda kulübü Feyenoord'dan transfer etti.

- İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya ekibi Inter'i 1-0 mağlup eden İngiltere temsilcisi Manchester City, kupanın sahibi oldu.

11 HAZİRAN

- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık tek erkeklerde Norveçli Casper Ruud'u 3-0 yenen Sırp tenisçi Novak Djokovic, şampiyon oldu.

- Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu.

12 HAZİRAN

- Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, "Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim. Bunu başkanımıza birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içine girebilmesi için kendisine bilgi vermiştim." dedi.

- Fenerbahçe Kulübü, İskoçya ekibi Rangers'ın İngiliz futbolcusu Ryan Kent'i kadrosuna kattı.

13 HAZİRAN

- NBA finalinde Denver Nuggets, sahasında Miami Heat'i 94-89 mağlup ederek seriyi 4-1 kazandı ve şampiyonluğunu ilan etti.

16 HAZİRAN

- UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu üçüncü maçında Türkiye, deplasmanda Letonya'yı 3-2 mağlup etti.

17 HAZİRAN

- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 83-74 mağlup eden Anadolu Efes, seriyi 3-0 kazanarak 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamladı.

19 HAZİRAN

- Milli futbolcu Gökhan Gönül, 38 yaşında profesyonel kariyerini noktaladığını duyurdu.

- A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti.

20 HAZİRAN

- Anadolu Efes Basketbol Takımı'nda başantrenörlük görevine Erdem Can getirildi.

- Yunanistan Birinci Basketbol Ligi ekiplerinden Panathinaikos, başantrenörlüğe Ergin Ataman'ı getirdi.

22 HAZİRAN

- Polonya'daki 3. Avrupa Oyunları'nın açılış töreni yapıldı.

- Fenerbahçe, Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'yla 2 yıllık anlaşmaya varıldığını Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirdi.

- Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, 169 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

- Misli.com Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında deplasmanda Semt77 Yalovaspor'a konuk olan Yılyak Samsunspor Basketbol, rakibini 65-58 yendi. Bu sonuçla seriyi 3-0'a getiren Yılyak Samsunspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi.

25 HAZİRAN

- At yarışlarında 97. Gazi Koşusu'nu Selim Kaya'nın sahibi olduğu, jokeyliğini Mehmet Kaya'nın yaptığı "Urfa Aslanı" isimli safkan kazandı.

- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek, şampiyon oldu.

28 HAZİRAN

- Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör İsmail Kartal ile 1 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.

2 TEMMUZ

- Türkiye, Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nı toplam 38 madalyayla bitirdi. Malopolska bölgesinde 21 Haziran'da başlayan ve 13 farklı şehirde düzenlenen organizasyonda Türkiye'yi 103'ü kadın, 90'ı erkek olmak üzere 193 sporcu 19 branşta temsil etti. Ay-yıldızlılar, 3. Avrupa Oyunları'nda 9'u altın, 9'u gümüş, 20'si bronz olmak üzere toplam 38 madalya kazandı. Türkiye, madalya sıralamasında ise 48 ülke arasında 9. oldu.

6 TEMMUZ

- İspanya 1. Futbol Ligi takımlarından Real Madrid, Fenerbahçeli milli futbolcu Arda Güler ile 6 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

9 TEMMUZ

- 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı.

15 TEMMUZ

- Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde Tunuslu Ons Jabeur'ü 6-4'lük setlerle 2-0 yenen Çek Marketa Vondrousova, şampiyon oldu.

16 TEMMUZ

- Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon tek erkekler finalinde 20 yaşındaki İspanyol Carlos Alcaraz, 36 yaşındaki Sırp Novak Djokovic'i 3-2 yenerek şampiyon oldu.

17 TEMMUZ

- FIVB Milletler Ligi'nin finalinde Çin'i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, şampiyon oldu. Milli takım, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

22 TEMMUZ

- Çekya'da düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay kategorisinde altın madalya kazandı.

- Karabük'te düzenlenen 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası'nda finalde Ukrayna'yı 3-1 mağlup eden İşitme Engelliler Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, şampiyonluğa ulaştı.

23 TEMMUZ

- Bulgaristan'da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda milli sporcu Elis Özbay, hafif kilo tek çifte kategorisinde altın madalya kazandı.

- 110. Fransa Bisiklet Turu'nu, Jumbo-Visma takımının Danimarkalı sporcusu Jonas Vingegaard üst üste ikinci kez kazandı.

24 TEMMUZ

- Galatasaray, İngiliz ekibi Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Zaha ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını duyurdu.

25 TEMMUZ

- Süper Lig hakemlerinden Ali Palabıyık kendi isteğiyle hakemliği bırakırken, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa kariyerlerine Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak devam edecek.

29 TEMMUZ

- Milli sporcular, Slovenya'nın Maribor kentinde 23-29 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 2023 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde (EYOF) 6 altın, 6 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 14 madalya kazandı.

30 TEMMUZ

- Galatasaray Kulübü, geçen sezon kiralık olarak sarı-kırmızılı formayı giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı. Arjantinli futbolcuya her sezon için net 6 milyon avro, eski kulübü Paris Saint-Germain'e (PSG) ise 4 sezona yayılmış taksitlerle 10 milyon avro bonservis bedeli ödenecek.

- A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası finalinde Katar'ı 3-2 yenerek 2024 Voleybol Milletler Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

1 AĞUSTOS

- Milli para yüzücü Sümeyye Boyacı, dünya üçüncüsü oldu. İngiltere'de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda milli sporcu Sümeyye Boyacı, 50 metre sırtüstünde bronz madalya kazandı.

3 AĞUSTOS

- Yukatel Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda 1-1 berabere biten ilk maçın rövanşında Romanya temsilcisi CFR Cluj'u 2-1 yenerek tur atladı.

6 AĞUSTOS

- Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Şampiyonası'nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

10 AĞUSTOS

- Galatasaray Kulübü, Brezilyalı futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins (Tete) ile anlaşma sağlandığını duyurdu.

11 AĞUSTOS

- Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı oyuncu Fred ve kulübü Manchester United ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

12 AĞUSTOS

- Fenerbahçe Kulübü, milli futbolcu Cengiz Ünder'in transferi için kulübü Olimpik Marsilya ve oyuncu ile prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu.

19 AĞUSTOS

- Galatasaray, İngiltere temsilcisi Chelsea'den Faslı futbolcu Hakim Ziyech'in satın alma opsiyonuyla kiralandığını açıkladı.

20 AĞUSTOS

- Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı, İngiltere'yi 1-0 yenen İspanya kazandı.

Beşiktaş'tan Mourinho açıklaması: Teklifimize sıcak baktı Beşiktaş'tan Mourinho açıklaması: Teklifimize sıcak baktı

24 AĞUSTOS

- Fenerbahçe Kulübü, Hırvat kaleci Dominik Livakovic ve kulübü Dinamo Zagreb'le prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu.

31 AĞUSTOS

- UEFA Şampiyonlar Ligi grupları belli oldu. Turnuvadaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleşti

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda 5-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Twente'yi deplasmanda 1-0 yenerek adını gruplara yazdırdı.

- UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ikinci maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i 1-0 mağlup eden Beşiktaş, bir sezonun aranın ardından yeniden Avrupa kupalarında gruplara kaldı.

1 EYLÜL

Yukatel Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Belçika ekibi Genk'e penaltılarla 5-4 yenilerek turnuvadan elendi.

- Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Afyonkarahisar'da düzenlenen FIM Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), 180'den fazla ülkede canlı yayımlandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dünya Motokros Şampiyonasının,180 ülkeden fazla ülkede canlı yayınlandığını belirtti.

- Fenerbahçeli kaleci Altay Bayındır, Manchester United'a transfer oldu.

- "Filenin Sultanları" Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde son Avrupa şampiyonu İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi.

3 EYLÜL

- Ronaldo 850 gole ulaşan ilk futbolcu oldu. Suudi Arabistan kulübü Al Nassr'ın formasını giyen Cristiano Ronaldo, kariyerindeki resmi maçlarda 850 gol atan ilk futbolcu oldu.

- Milli sporcu Ahmet Önder, Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nda altın madalya kazandı. Mersin'in ev sahipliğinde 6. kez organize edilen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nda milli sporcu Ahmet Önder, yer aletinde altın madalya kazandı.

- Üst üste 10. yarışını kazanan Verstappen, F1'de tarihe geçti. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 15. ayağı İtalya Grand Prix'sini Red Bull takımı pilotu Max Verstappen kazandı.

- RAMS Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu ile yollar ayrıldı. Trendyol Süper Lig ekiplerinden RAMS Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

- "Filenin Sultanları" tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

- Orkun Kökçü, Hollanda'da yılın futbolcusu seçildi. Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi'nde (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi.

4 EYLÜL

- Milli halterci Cansu Bektaş dünya üçüncüsü. Milli sporcu Cansu Bektaş, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar 45 kiloda 3 bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

5 EYLÜL

- "Filenin Efeleri" CEV Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turunda. A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki 5. ve son maçında ev sahibi İsrail'i 3-0 yenerek son 16 turuna yükseldi.

- Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye MotoFest ile yaklaşık 400 bin ziyaretçiyi ağırladı.

6 EYLÜL

- TFF, Beşiktaş Park Stadı'nı final maçları için UEFA'ya bildirecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Beşiktaş Park Stadı'nın 2026 ve 2027 yıllarındaki UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi finallerinden birine ev sahipliği için aday olarak bildirileceğini duyurdu.

- Hentbolda Kadınlar Süper Kupa'yı Yalıkavakspor kazandı. Hentbolda Kadınlar Süper Kupa'yı Kastamonu Belediyespor'u 34-28 yenen Armada Praxis Yalıkavakspor kazandı.

- Down sendromlu milli yüzücü Ada, İtalya'da dünya rekorunun sahibi oldu. Milli yüzücü Ada Zehra Anlatıcı, İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada dünya rekorunun sahibi oldu.

7 EYLÜL

- "Boğaz'ın incisi" Beşiktaş Park finallere aday. 2019'da Liverpool-Chelsea arasındaki UEFA Süper Kupa mücadelesine ev sahipliği yapan 42 bin 500 civarında seyirci kapasiteli Beşiktaş Park Stadyumu, 2026 ve 2027 yıllarındaki UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi Finallerinden birine aday gösterildi.

- MXGP Türkiye rekorlarla tamamlandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP Türkiye), ilklere sahne olarak tamamlandı.

- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5. hafta maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı.

9 EYLÜL

- RAMS Başakşehir, teknik direktör Çağdaş Atan ile prensip anlaşmasına vardı. RAMS Başakşehir Futbol Kulübü, teknik direktör Çağdaş Atan ile prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu.

- Pele'yi geçen Neymar, Brezilya Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu oldu. Brezilya Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu rekorunun yeni sahibi, efsane oyuncu Pele'yi geçen Neymar oldu.

- Milli özel atletler, Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ikinci oldu. İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nın yedinci gününde atletizm milli takımı, 6'sı altın 16 madalya kazanırken toplamda 31 madalya ile Avrupa ikincisi olmayı başardı.

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 1500 metrede altın madalya kazandı.

- Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, Avrupa şampiyonu oldu. Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nın final maçında Portekiz'i 2-1 yenerek ikinci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

10 EYLÜL

- Özel milli sporculardan İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nda 26'sı altın 59 madalya. Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda milli sporcular bireysel müsabakalarda 26 altın, 19 gümüş, 14 bronz olmak üzere 59 madalya kazandı.

- Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, üst üste ikinci kez Avrupa'da tarih yazdı. İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nın final maçında Portekiz'i 2-1 yenerek Avrupa şampiyonu olan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Acar, 2021 yılında kazandıkları Avrupa birinciliğini, tarihi bir başarıyla ikinci kez Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.

- FIBA Dünya Kupası'nda şampiyon Almanya oldu. 2023 FIBA Dünya Kupası finalinde Sırbistan'ı 83-77 mağlup eden Almanya, kupanın sahibi oldu. Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuva, final maçıyla tamamlandı.

- 671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı. 671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin final maçında Osman Kan'ı yenen Ali Gürbüz üst üste ikinci kez altın kemerin sahibi oldu.

11 EYLÜL

İşitme engelli milli güreşçiler dünya şampiyonu oldu. Kırgızistan'da düzenlenen 5. İşitme Engelliler Gençler ve Yıldızlar Dünya Şampiyonası ile 7. İşitme Engelliler Büyükler Dünya Şampiyonası'nda milli sporcular, toplam 26 madalya ve 4 kupayla zirvede yer aldı.

12 EYLÜL

- Milli motosikletçi Deniz Öncü, yeni sezonda Moto2 Dünya Şampiyonası'nda yarışacak. Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre Deniz Öncü, 2024 yılında Celestino Vietti ile Red Bull KTM Ajo adına Moto2'de yarışacak. Deniz, böylece Türk motor sporları tarihinde Moto2'de tam sezon mücadele eden ilk sürücü olacak.

15 EYLÜL

- Milli voleybolcu Derya Cebecioğlu, Japonya'ya transfer oldu. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan kadrosunda yer alan Derya Cebecioğlu, Japonya ekibi Kurobe AquaFairies'e transfer oldu.

16 EYLÜL

Galatasaray, bu sezon 218 milyon avro ile tarihi gelir elde etti. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, 2023-2024 sezonu için 218 milyon avro gelirle Türk futbol tarihinin rekorunu kırdıklarını söyledi.

17 EYLÜL

- Milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Taha Akgül, bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na da kota kazandı. Milli güreşçi Taha Akgül, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi oldu.

- Etiyopyalı atlet Gudaf Tsegay, kadınlar 5000 metrede dünya rekoru kırdı. Dünya şampiyonu Etiyopyalı atlet Gudaf Tsegay, kadınlar 5000 metrede dünya rekoru kırdı. ABD'nin Eugene kentinde düzenlenen Elmas Lig'in son ayağında piste çıkan Tsegay, kadınlar 5000 metre yarışını 14.00.21'lik derecesiyle kazanarak dünya rekorunun sahibi oldu.

18 EYLÜL

- Milli güreşçi Feyzullah Aktürk, dünya üçüncüsü oldu. Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 92 kiloda mücadele eden milli sporcu Feyzullah Aktürk, bronz madalya kazandı.

20 EYLÜL

- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'la yolların ayrıldığını açıkladı.

- Galatasaray, Devler Ligi’nde grup maçlarına beraberlikle başladı. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk haftasında konuk ettiği Danimarka temsilcisi Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı.

21 EYLÜL

- A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella'nın getirildiğini açıkladı.

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne galibiyetle başladı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'ı evinde 3-1 yendi.

-Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu dünya şampiyonu oldu. Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalya kazandı.

22 EYLÜL

- Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.

23 EYLÜL

- Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmayı garantiledi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde B Grubu'ndaki altıncı maçında ev sahibi Japonya'yı 3-1 yendi. Grubunda 6'da 6 yapan "Filenin Sultanları", 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmayı garantiledi.

24 EYLÜL

- A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Dünya Kupası'nı da kazandı. Elemelerde B Grubu'nda mücadele eden "Filenin Sultanları", son maçında Belçika'yı 25-14, 25-20 ve 25-21'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Milliler, aynı zamanda "Dünya Kupası" adıyla oynanan olimpiyat elemelerinde tüm maçlarını kazanan tek takım oldu. Organizasyonu 21 puanla namağlup zirvede tamamlayan milli takım, böylece 2023 Dünya Kupası'nı kazandı.

- Milli sporcu Ali Cengiz, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

27 EYLÜL

- A Milli Futbol Takımı 3 yıllığına Vincenzo Montella'ya emanet. A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Vincenzo Montella ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

- Hentbol Erkekler Süper Kupa'da şampiyon Beşiktaş Safi Çimento oldu. Geçen sezonu lig şampiyonluğuyla tamamlayan Beykoz Belediyespor ile HDI Sigorta Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş Safi Çimento'yu karşı karşıya getiren Süper Kupa karşılaşmasını siyah-beyazlı ekip 39-31 kazandı.

28 EYLÜL

- Süper Lig'de play-off oynatılması planı bu sezon geçerli olmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de play-off etabı oynatılmasının bu sezon için gündemde olmadığını duyurdu.

1 EKİM

- Belçika'daki Dünya Şampiyonası'nda 10. olan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, ilk kez takım halinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota alarak tarihi başarı elde etti.

3 EKİM

- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. haftasında deplasmanda karşılaştığı İngiltere'nin Manchester United takımını 3-2 yendi.

4 EKİM

- UEFA, Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekildiğini, İtalya ile EURO 2032'yi ortaklaşa düzenleme başvurusunun ise değerlendirmeye alındığını duyurdu.

6 EKİM

- Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Şenol Güneş'in görevinden ayrıldığını duyurdu.

8 EKİM

- Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye 2023) Antalya'nın Alanya ilçesinden başladı.

- UEFA, İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle 17 Ekim'e kadar ülkede yapılması planlanan maçları erteledi.

10 EKİM

- UEFA'nın Nyon'daki merkezinde gerçekleştirilen UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen törenle EURO 2032'nin Türkiye-İtalya ortaklığına verildiği açıklandı.

11 EKİM

- Voleybolda Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe Opet'i 3-2 mağlup eden VakıfBank, kupanın sahibi oldu.

12 EKİM

- Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Rusya Olimpiyat Komitesinin (ROC) faaliyetlerini "bir sonraki duyuruya kadar" askıya aldı.

14 EKİM

- 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (Tour of Türkiye) genel klasman lideri olarak Kazakistan'ın Astana takımından Alexey Lutsenko tamamladı.

15 EKİM

- UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Letonya'yı 4-0 yenen A Milli Futbol Takımı, Almanya'da düzenlenecek şampiyonaya katılmayı garantiledi.

17 EKİM

- Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen Hatay'da gerçekleştirdiği denemede, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metre dünya rekorunu 106 metre ile kırdı.

25 EKİM

- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İskoç temsilcisi Celtic ile İspanya ekibi Atletico Madrid arasındaki oynanan maçta İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle taraftarlar, Filistin bayrağı açtı.

31 EKİM

- Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Arjantinli futbolcu Lionel Messi kazandı.

1 KASIM

Voleybolda Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nı Halkbank'ı 3-1 yenen Ziraat Bankkart kazandı.

4 KASIM

- Milli judocu Vedat Albayrak, Fransa'da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

- Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.

5 KASIM

- Avrupa Judo Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan Mihael Zgank, erkekler 90 kiloda bronz madalya kazandı.

- 45. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Panuel Mkungo, kadınlarda ise Beatrice Cheptoo kazandı.

9 KASIM

- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 4. haftasında konuk olduğu Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 2-1 yenildi.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 4. haftasında ağırladığı Norveç ekibi Bodo/Glimt'e 2-1 mağlup oldu

10 KASIM

- Beşiktaş Kulübü, futbol takımı teknik sorumlusu Burak Yılmaz istifası üzerine teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay'ın getirildiğini açıkladı.

12 KASIM

- Şahinbey Belediyespor, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaştığı Polonya ekibi Wisla Krakow'u 3-2 yenerek şampiyon oldu.

14 KASIM

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, küresel spor etkinliği organizasyonu SportAccord'un başkanlığına seçildi.

19 KASIM

- Türkiye, hazırlık maçında deplasmanda karşılaştığı Almanya'yı 3-2 mağlup etti

22 KASIM

- UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı daha önce garantileyen A Milli Futbol Takımı, Galler'le deplasmanda 1-1 berabere kalarak D Grubu'nu lider tamamladı.

26 KASIM

- Kadınlar sutopunda LEN Challenger Kupası finalinde Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'ı 10-9 mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluğa ulaştı.

27 KASIM

- Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da teknik direktör Kemal Özdeş görevinden istifa etti.

- TFF Merkez Hakem Kurulu, bazı hakemleri dinlendirme kararı aldı.

29 KASIM

- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 5. haftasında konuk ettiği İngiltere temsilcisi Manchester United ile 3-3 berabere kaldı.

30 KASIM

- TFF, Süper Lig'den Kayserispor ile alt liglerden Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor'a üçer puan silme cezası verdi.

- UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 5. haftasında Beşiktaş, sahasında Belçika'nın Club Brugge takımına 5-0 mağlup oldu.

2 ARALIK

- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibi ile eşleşti.

3 ARALIK

- Beşiktaş Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'yı geçerek başkanlığa seçildi.

9 ARALIK

- Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan derbide Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti.

10 ARALIK

- Halkbank Erkek Voleybol Takımı, 2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası üçüncülük maçında Japon ekibi Suntory Sunbirds'a 3-2 yenilerek dördüncü oldu.

- Romanya'da gerçekleştirilen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 50 metre kurbağalama finalinde milli sporcu Hüseyin Emre Sakçı, bronz madalya elde etti.

11 ARALIK

- MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

- Beşiktaş Futbol Takımı'nda Aboubakar, Rosier, Ghezzal, Bailly ve Onana, kadro dışı bırakıldı.

- Trendyol Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük, teknik direktör Şota Arveladze ile prensipte anlaştı.

12 ARALIK

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

- UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son haftasında Danimarka'nın Kopenhag ekibine 1-0 yenilerek grubunu 3. bitiren Galatasaray, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

- MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e saldırıya ilişkin, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanmalarının ardından Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

- MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa etti.

- MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca'nın istifası sonrası oy birliğiyle İsmail Mert Fırat'ı başkanlığa getirdi.

13 ARALIK

- TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce süresiz ertelediklerini açıkladıkları tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını duyurdu.

14 ARALIK

- Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, MKE Ankaragücü'nün istifa eden başkanı Faruk Koca'ya sürekli hak mahrumiyeti cezası verdi.

- Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, MKE Ankaragücü'ne 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon lira para cezası verdi.

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu son maçında konuk ettiği Slovakya'nın Spartak Trnava ekibini 4-0 yenerek grubunu lider tamamladı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

- Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Litvanyalı Sarunas Jasikevicius oldu.

16 ARALIK

- A Milli Kadın Golbol Takımı, IBSA Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İsrail'i 8-4 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

17 ARALIK

- Eczacıbaşı Dynavit, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank'ı 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

18 ARALIK

- Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Çekya'nın Sparta Prag takımıyla eşleşti.

19 ARALIK

- İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti. Karşılaşma yarıda kaldı.

21 ARALIK

- Avrupa Birliği Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına karşı çıkmasının, rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket olduğuna hükmetti.

22 ARALIK

- Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar verildiğini açıkladı.