Staj mağdurları seçime kadar sorunlarının çözüme kavuşmasını bekliyor. 

EYT sorunun çözüme kavuşmasına az kalmışken staj mağdurları da mağduriyetlerinin giderilmesi için gün sayıyor. Seçimle beraber birçok sorunun halledilmesi beklenirken bunlardan birinin de staj mağduriyeti olması umut ediliyor. Seslerini duyurmak ve daha çok gündem kalmak için çabalayan staj mağdurlarının sesi artıyor.

Staj Mağduriyeti

Meslek lisesi ve üniversitelerin staj yapılan bölümlerinden mezun olan “staj mağdurları”, staj sigortasının SSK başlangıcı sayılmasını talep ediyor.

Çıraklık dönemlerinde ya da Meslek Lisesinde okurken zorunlu stajda aktif olarak çalıştılar. Ancak o günlerce sadece sağlık sigortaları yattığı için şimdi emekli olamıyorlar. Emeklilikte Staja takılan mağdurlar hükümetin çıkaracağı yasayı bekliyor.

Sayılar bir milyonu bulan Staj Sigortası mağdur EYT'liler hak mücadelesi veriyor. Geriye dönük borçlanma haklarını istiyor.  

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT ile ilgili yaptığı açıklamada 'Çözüm aşamasına geldik' dedi. Milyonlarca kişi EYT'de ki formülün ne olacağını, kimleri nasıl kapsayacağını merak ediyor. Diğer taraftan da 1999 öncesinde zorunlu staj yapmış olanlar bunların başında geliyor.
EYT ile ilgili kanununda gözler Aralık ayına çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de çözüm aşamasına geldiğini ifade etmişti. 

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Milyonlarca staj mağduru SSK'nın başlangıç tarihi sayılmasını talep ediyor. Staj süresinin emeklilik kapsamında sayılıp sayılmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Vedat Bilgin "Bu konuda çalışma yaptırıyorum" sözleriyle ilk sinyali verdi. 

Seçimin yaklaşmasıyla çözüme kavuşturulacak meseleler arasında "Staj mağduriyeti"nin de olduğu konuşuluyor.