Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Derneği Başkanı Ferhat Salman, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile TBMM’de görüşme gerçekleştirdi. Merkezi Ankara’da bulunan derneğin Başkanı Ferhat Salman ve yönetim kurulu üyeleri önce AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğu’nu TBMM’de ziyaret ederek, staj sigortası mağdurlarıyla ilgili destek istedi.

MAĞDURLARI DİKKATLE DİNLEDİ

Ziyarette staj mağdurlarını dikkatle dinleyen Akbaşoğlu, bu mağduriyetin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bizzat görüşüp bu çalışmanın içinde olduklarını ifade edeceğini söyledi. Akbaşoğlu, “Bizim AK Parti Hükümeti olarak bu alanla ilgili olarak 5 plan ve programımız vardı. En son üçüncü olan asgari ücret konusunu kasım ayında getirdik. Akabinde sözleşmeli kadro bekleyen arkadaşlarımızın çalışması bulunuyor.

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

‘STAJ KONUSUNU DA BİZ ÇÖZECEĞİZ’

Beşinci olarak da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bulunuyor. EYT içinde staj mağdurlarıyla ilgili çalışmamız var. En son EYT Federasyonu ile yapılan görüşmede Çıraklık ve Meslek Liselerinde okurken staj sigortası mağdurları konusu da gündeme geldi. Orada da stajın sigorta başlangıcı olması gerektiği ifade edildi. Bakanımız Vedat Bilgin ile bu konuyu görüşüp şuan nasıl bir çalışma yapıldığı ve son durum hakkında kendisinden bilgi alacağım. AK Parti olarak bu konuya da el atacağız” ifadelerini kullandı.