Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak resmileşti. Böylelikle 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkını elde etti. Ancak sayıları 1.5 milyonu aşan EYT staj ve çıraklık mağdurları. 8 Eylül 1999 öncesi staj sigortası yapılmasına rağmen kapsam dışında kaldı. Bu konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

EYT görüşmelerinin yapıldığı Meclis’te konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, staj ve çırak mağduriyeti, 5000 prim günü, kısmi emeklilik ve deprem mağdurları konularını gündeme taşıdı.

Paylan, “Bakın, size söylüyorum: Bunu AKP ve MHP yapmadı ya değerli EYT’liler, üç vakte kadar seçim olacak ama iki ay ama üç ay sonra seçim olacak, biz bu iktidarı değiştireceğiz ve stajyer ve çırakların işe girişini esas alacağız, 5000 prim günü ödeme sayısına düşüreceğiz ve 3600 kısmi prim ödeme gün sayısıyla kısmi emekliliği sağlayacağız ve işe ilk giriş tarihini de 31 Aralık 1999 yapacağız deprem gerekçesiyle.” dedi.

Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler

Paylan’ın sözlerine MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan dikkat çekici bir çıkış geldi.

Akçay, Paylan’ın açıklamalarına karşılık “Onu da biz yapacağız” dedi.