1999 öncesinde kurumlara staj ve çıraklık için girerek mesleki deneyim elde etmek isteyen ve 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayan vatandaşlar kısa sürede örgütleşerek Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu adı altında bütün Türkiye'de örgütleşti. 

Bugün Ankara Anıtpark'ta saat 12:00'da  Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Genel Başkanı Murat Bal Başkanlığında toplanan mağdurların düzenlediği miting, Türkiye genelinde ki bütün Staj ve çıraklık derneklerinin katılımı ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşti. 

Düzenlenen miting ve basın açıklamasında, ''Staja adalet, çırağa adalet!'' sözleri ile yaşanılan mağduriyetin çözümü için seslenildi. Vatandaşlar miting öncesinde ise saat 10:00'da Anıtkabir'i ziyaret etti. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Zorlu hava şartlarına aldırış etmeyen, mağduriyetin çözülmesine yönelik sosyal medya hesabından açıklama yapan Federasyon, ''Türkiye Yüzyılında meydanlarda hak arıyoruz. İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın. Stajyer çırağın hakkı verilsin'' dedi.

Federasyon Başkanı Murat Bal, yaptığı açıklamada, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu',nun revize edilerek sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınmasıyla mağduriyetlerin giderilmesini ve işçilikten kaynaklanan özlük haklarının verilmesini istedi. Ayrıca Bal, 31 Mart belediye seçimlerinden önce yaşanılan mağduriyetin giderilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.