Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

İstanbul'da gazete ve TV'lerin ekonomi yöneticileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomideki son gelişmeleri değerlendirerek, soruları cevaplandırdı.

Cevdet Yılmaz, staj ve kademeli emeklilik konularında da şunları söyledi: "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok, bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor, ama sosyal güvenlikle ilgili yapılacak çalışmaların daha bütüncül bir çerçevede, daha kapsamlı, bütün dengelerin gözetildiği bir anlayışla gerçekleşmesi."

Yılmaz'ın açıklamalarının ardından Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun sosyal medya hesabından tepki niteliğinde bir paylaşım geldi. 

Paylaşımda Cevdet Yılmaz'a seslenilirken şu sorulara yer verildi: 

Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz 

3308 Sayılı Yasaya tabi olarak fiilen çalıştığı dönemlerde staj ve çıraklık sigortası yapılarak, sigorta hakları eksik verilerek mağdur edilmiş insanlar olarak, size bir kaç soru sormak istiyoruz.
1. Yurt dışında Meslek Okullarında yapılan çıraklık ve stajlarda verilen sigorta ülkemizde geçerli. Onlar mağdur durumda değil. Örneğin; Alman ekonomisine katkıda bulunmak, bizim ekonomimize katkıda bulunmaktan daha mı önemli?
2. Bizler gariban ailelerin gariban çocukları olarak, bir an önce hayata atılmak zorunda olduğumuz için meslek okulları ve çıraklık okullarına gittik. Suçumuz gariban aile çocukları olup arkamızda birilerinin olmaması mı?
3. 3308 sayılı yasaya tabi olarak çalışan bizler, işletmelerde fiilen çalıştık. İşveren ne istediyse onu yaptık. Aylarca, yıllarca yaptığımız çalışmalar bir tek Sgk günü etmiyor. Bu sizce adil bir uygulama mı? 

Biz e-devletimizde görünen işe giriş tarihimizin, Sigorta Başlangıcı olacak şekilde bir yasa düzenlemesi istiyoruz. 

Sayın Cevdet Yılmaz, istenirse bu yasal düzenlemenin yapılabileceğini biliyorsunuz. Sadece Hakkımız olanı istiyoruz ve bunu alıncaya kadar da durmayacağız bunu bilmenizi isteriz.