Stajyer ve çıraklar, staj ve çıraklık dönemlerinde çalışma şartlarının tamamını uyguladıklarını ve işçi gibi çalıştıklarını ifade ediyor. Öğretmenlerinin kendilerine sigorta kartı verip sigortalarının başladığını söylemesine rağmen, daha sonra bu sigorta numarasının emeklilikte bir işe yaramadığını fark etmeleri, bir tür kandırıldıklarını hissetmelerine neden olmuştur.

Bu durumda, staj ve çıraklık sigortasının SGK başlangıcı olması talep edilmektedir. Aynı zamanda, başka ülkelerde yapılan stajlarda da staj sigortalarının SGK başlangıcı olarak kabul edildiği belirtiliyor ve Türkiye'deki durumun düzeltilmesi isteniyor.

"İşçi gibi çalıştık"

"Biz stajyer ve çıraklar olarak kandırılmış çocuklarız. Staj ve çıraklık başlangıçlarımızda hocalarımız tarafından elimize sigorta kartı verilip hayırlı olsun sigortanız başladı deyip yaşıtlarınızdan daha önce emekli olacaksınız denilip yıllarca o sigorta numarasını kullandık ve şimdi o sigorta numarasının emeklilikte bir işe yaramadığını görüyoruz. Bizler çalışma şartlarının tamamını uyguladık. Maaş aldık,sigorta numarası, kartı, mesai giriş çıkış saatlerinde kart basıp işçi gibi çalıştık.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

"Staj ve çıraklık sigortasınında SGK başlangıcı olmasını bekliyoruz"

Bizler eğer kandırılmasaydık sigortamızı kendimiz yaptırırdık. Yaşıtım olan düz liseye giden arkadaşın sigortasını babası ödedi, EYT'den emekli oldu. Bizim sigortamızı devlet ödedi emekli olamıyoruz. Gurbetçi meslek lisesi stajını Almanya'da yapıyor ve staj sigortasını Türkiye'de sigorta başlangıcı yaptırıyor. Türkiye'de yapılan staj ve çıraklık sigortasının da SGK başlangıcı olmasını bekliyoruz." (Kaynak: kocaeligazetesi)