1999 öncesinde iş deneyimi kazanmak için girdikleri firmalarda normal işçi gibi çalışan ve çalıştıkları sürelerin  4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayan vatandaşlar için Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kanun teklifini Meclis'e sundu. Peki ne yanıt gelecek?

GENEL BAŞKAN DR. FATİH ERBAKAN | Yeniden Refah Partisi

Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem teşkil etmektedir. Konunun çözülmesi için birçok partinin milletvekili TBMM'de kanun teklifi sunarken, çoğunluk oylar ile reddedilmesinin ardından vatandaşlar mağdur edildi. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) / X

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

ÖZGÜR ÖZEL VERDİĞİ SÖZÜ TUTACAK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel daha önce Meclis'te yapmış olduğu açıklamada, Staj ve Çırakların mağduriyetine değinen Özel, iktidara geldiklerinde mağduriyeti ortadan kaldırılacağını söyleyerek Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun eksik çözüldüğünün altını çizdi.

CHP Lideri Özgür Özel'den Öğretmenler Günü mesajı - PolitikYol.com | Yorum,  Analiz, Haber Sitesi

Yürütülen çalışma ve imza kampanyalarından geri dönüş alamayan vatandaşlar, konuyu çözüme kavuşturmak adına, sosyal medya heasplarından neredeyse hergün tvit atarak 1999 öncesi staj ve çıraklık döneminde çalışılan dönemlerin, SGK başlangıcı olmasını isteyerek şu açıklama yapıldı:

EYT Staj Mağdurları için Umutsuz Bekleyiş Sürüyor! 2. Torba Yasa'dan Staj  ve Çıraklık mağdurlarına müjde çıkacak mı?

''Bizler şafak vaktinde kalkıp erkenden işe giderek, akşam geç saatlere kadar çalıştık. İşçi nasıl çalıştıysa biz de öyle çalıştık. Yaşanan eleman sıkıntısında staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin etkisi büyük. Çünkü aileler staj çıraklıkta geçensüreler emekliliğe etki etmediği için çocuklarınıartık zanaat öğrenecekleri mesleklere yönlendirmiyor.''denildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının, büyük adaletsizlikler içerdiğini, ve konunun tam olarak bitmediğini söyleyen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, 10 Aralık 2023 tarihinde İstanbul'da bir araya geldi.

Konuya ilişkin federasyon yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi:

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduru Kardeşimiz, Federasyon olarak 10 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00 İstanbul Kartal Sahilde İSTANBUL BULUŞMASI adıyla planladığımız Basın Açıklaması ve Mitingimizde, tüm mağdur kardeşlerimizi hiç bir ayrım gözetmeksizin bekliyoruz. Bazı arkadaşlarımız ‘ben olmasam ne değişecek’ diyorlar, bazı arkadaşlarımız ‘geliyoruz da ne oluyor’ diyorlar. Şunu unutmamak gerekir ki BİR ŞEYİ YAPMAK İÇİN SEBEP BULMAK KOLAYDIR, YAPMAMAK İÇİN DE BAHANE BULMAK KOLAYDIR. Farkına varmalıyız ki, bir kişi yoksa çok eksiğiz. Hepimiz Çıraklık Okulu ve Meslek Lisesini bitirdik. O dönemdeki arkadaşlarımızla mutlaka tekrar ve tekrar irtibata geçip mağduriyetimizi ve sonuçlarını kendilerine hatırlatmamız gerekiyor. Özellikle Facebook gibi sosyal medya mecralarında pek çok arkadaşımız var ve bu kişiler gerçek sonuca ulaşan mücadelenin Twitter da verildiğinden habersiz. Bu uyuyan hücreleri uyandırmak hepimizin görevi. Kıymetli Dostlar, davamızın içine siyaset karıştırmadan ama sorunu siyasetle çözeceğimizin bilincinde olarak tüm eylem planlarımızı adım adım uyguluyoruz. Sakın unutma! Sen Yoksan Çok Eksiğiz.

ÇIRAKLIK VE STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI | Facebook

STAJ VE ÇIRAKLIK TBMM'DE! PEKİ NE YANIT GELECEK?

1999 öncesinde iş deneyimi kazanmak için girdikleri firmalarda normal işçi gibi çalışan ve çalıştıkları sürelerin  4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayan vatandaşlar için Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kanun teklifini Meclis'e sundu. Peki ne yanıt gelecek?  

Cenin'deki katliama duyarsız kaldılar: Fatih Erbakan'dan dünyaya İsrail  tepkisi | Politika Haberleri

Fatih Erbakan, verdiği sözün arkaasında olduğunu belirten gözler Meclis'in alacağı karara çevrildi.