1999 öncesinde kurumlara staj ve çıraklık için girerek mesleki deneyim elde etmek isteyen ve 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayan vatandaşlar kısa sürede örgütleşerek Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu adı altında bütün Türkiye'de örgütleşti. 

Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği, mağduriyetlerine dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz günlerde tabutlu eylem gerçekleştirdi.

WhatsApp Image 2024-03-05 at 16.04.56 (1)

Staj ve çıraklık mağdurlarının tabutlu eylemi, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki sanayi sitesinde gerçekleştirildi. Eyleme katılan çıraklar, genç yaşta hakları elinden alınan ve ülkenin üretim gücünü temsil ettiklerini söyleyen vatandaşlardı. Çıraklar, kendilerini öldüren ve haklarını gasp eden 3308 sayılı kanun için bir araya geldi.

WhatsApp Image 2024-03-05 at 16.04.56

Helal etmiyoruz!

Tabutla birlikte gerçekleştirilen eylemde adeta cenaze töreni yapılarak hoca, mağdurlara haklarını helal edip etmediğini sordu:

"Ya çırak, usta! Sen bu dünyadan gittin, hakkın yenildi, senin sigortanı vermediler, emekliliğini vermediler. Sen burda kalanlara hakkını helal ediyor musun? Hakkını yiyenlere hakkını helal ediyor musun? Bu düzene, hakkını vermeyenlere helal ediyor musun?" dedi. Staj ve çıraklık mağdurları bir ağızdan ''Helal etmiyoruz" diyerek haykırdı.

Hoca, "Biz de helal etmiyoruz. Her şey haktan yana olsun." diyerek tepki gösterdi.

Sosyal Medyada Dikkat Çeken Paylaşım

Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım, çırakların yaşadığı mağduriyeti gündeme getirdi. Dernek, çırakların haklarının gasp edilmesine dikkat çekerek, çıraklık sisteminin öldüğünü ifade etti. Bu durum, çırakların ve stajyerlerin yaşadığı sorunların ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sendika temsilcileri Bakan Işıkhan ile halı saha maçı yaptı Sendika temsilcileri Bakan Işıkhan ile halı saha maçı yaptı