Staj ve çıraklar 10 Aralık Pazar günü büyük İstanbul mitinginde toplanacak.

1999 öncesinde Staj ve Çıraklık statüsünde çalışan ve çalıştıkları dönemleri SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar pazar günü hükümete seslenecek.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) / X

Staj ve çıraklık vatandaşların mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem teşkil etmektedir. Konunun çözülmesi için birçok partinin milletvekili TBMM'de kanun teklifi sunarken, çoğunluk oylar ile reddedilmesinin ardından vatandaşlar mağdur edildi. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

ÜNLÜLERDEN STAJ VE ÇIRAKLARA DESTEK!

Yunus Emre Yıldırımer başta olmak üzere, 1999 öncesinde kurumlara mesleki deneyim kazanmak için giren vatandaşlara birçok ünlü tarafından destek geldi.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

EDHO'nun Alparslan'ı Yunus Emre Yıldırımer ATV'nin yeni dizisinde başrol  oynayacak - Magazin Haberleri

STAJ VE ÇIRAKLAR 10 ARALIK PAZAR GÜNÜ KARTAL'DA!

1999 öncesinde Staj ve Çıraklık statüsünde çalışan ve çalıştıkları dönemleri SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar pazar günü hükümete seslenecek. Mağdurlı tek çatı altında toplayan Staj ve Çıraklık Federasyonunun yaptığı açıklamada, ''10 Aralık Pazar günü İstanbul Kartal'da gerçekleştireceğimiz Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları "Büyük İstanbul Mitingi" için fikir, plan, görüşleriniz ve sahada çalışma istekleriniz için bizlere her mecradan ulaşabilirsiniz. Telefon: 0544 972 47 25.

10 Aralık Pazar günü İstanbul'dan sesimizi tüm ülkeye duyuracağız. Ülkemizin 7 bölgesindeki illerimizden ulaşım organizasyonumuz mevcuttur. Yoğun talep üzerine ek kontenjanlar açılıyor. Gelmek isteyen herkes bizlere ulaşabilir. Hiç bir ayırım gözetmeden tüm mağdur kardeşlerimizi ve basın mensuplarımızı İstanbul Kartal'a bekliyoruz. Saha çalışmalarımız, medya faaliyetlerimiz ve yetkili makamlar ile görüşmelerimiz eş zamanlı olarak devam ediyor.

Gazete, TV yayınları, internet haberleri ile her gün medyada yer alıyoruz. 3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir. Yüce meclisimizin yoğun bir çalışma dönemi içinde bulunduğu bir dönemde hakkımızı teslim edecek bir yasa çıkaracağına inanıyoruz,'' şeklinde açıklama geldi.