Staj ve çıraklık dönemlerinde prim ödemeleri eksik veya hiç yapılmadığından dolayı emeklilik haklarına ilişkin sorunlar yaşayan bu kişiler, tüm talep ve isteklerine rağmen EYT kapsamında değerlendirilmemişlerdir. Bu durum, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmuştur. Bu kişiler, emeklilik haklarından mahrum bırakılmış ve haklarının korunması konusunda mağduriyet yaşamışlardır.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI SON DAKİKA BUGÜN!

8 Eylül 1999 ve öncesi ilk işe giriş tarihine sahip olan staj ve çıraklık sigortasıyla çalışmaya başlayan kişiler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamı dışında kalmıştı. Bu durum, büyük bir tepki ve hayal kırıklığı yaratmış, hatta mitingler düzenlenmiş olsa da bu kişiler hala EYT kapsamı dışında tutulmaya devam etmiş ve emeklilik başvuruları kabul edilmemiştir.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, konuya ilişkin birçok farklı şehirde dernekler kurarak bir araya gelmeye başladı. Bu dernekler, mağduriyetlerini dile getirmek, haklarının korunması için mücadele etmek ve seslerini duyurabilmek amacıyla faaliyet göstermektedir.

Bu gelişme, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesinin duyulduğunu ve taleplerinin ciddiyetle ele alındığını göstermektedir. Mağdurların kurduğu derneklerin etkisiyle konuya daha fazla ilgi gösterildiği ve çözüm sürecinin başladığı görülmektedir.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının dernekler aracılığıyla bir araya gelerek güçlü bir ses oluşturması, mağduriyetlerinin çözümü için önemli bir adımdır. Bu şekilde toplumun dikkatini çeken ve yetkililerin ilgisini çeken bu sorunun çözümü için umut verici bir gelişme yaşanmıştır.

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları derneklerinin çalışmalarını takip etmeye devam edelim. Mağduriyetlerin giderilmesi ve hakların korunması adına yetkililerin somut adımlar atmalarını umut edelim. Bu şekilde, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının talepleri karşılanabilir ve adalet sağlanabilir.