Kocaeli Özgür haber sitesine göre, CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ilk soru önergesini verdi.  Yıldızlı soru önergesiyle ilgili, “Bu durum, birçok vatandaşımızın emeklilik hesaplamalarında adaletsizlik yaşamasına neden olmaktadır. Çıraklar ve işletmelerde staj yapan öğrenciler, sigorta girişi yapılmakla birlikte, çıraklık ve staj dönemi boyunca sadece iş kazaları ile meslek hastalıkları ve hastalık sigortaları primleri ödenmektedir. Tahminlere göre, bu durumdan etkilenen bir milyonun üzerinde vatandaşımız mağdur durumdadır” ifadelerini kullanarak Bakan Işıkhan’a şu soruları yöneltti:

-Aday çırak, çıraklık ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kursiyerlik, ve staj başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigorta kollarında hizmet ve sigorta başlangıcı sayılması yönünde Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?

-Staj başlangıç tarihinin emekliliğe esas yaşlılık sigortasının başlangıcı olarak sayılmamasının önündeki engelleri kaldırmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

-Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru vatandaşımızın haklı talepleri noktasında kamuoyunu bilgilendirmeye ve söz konusu mağduriyetleri gidermeye yönelik kapsamlı bir planlama açıklaması yapmayı düşünüyor musunuz?