1999 öncesinde mesleki deneyim kazanmak amacı ile kurumlara staj ve çırak adı altında giren vatandaşlar mağduriyet ile karşı karşıya kadlı. Buna göre iş yerlerine Türkiye'nin ara eleman açığını kapatmak için giren kişiler 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmadı. Peki vatandaşlara prim imkanı mı geliyor? İşte detaylar.

Ankara'da eylem: Emeklilikte staj başlangıcı dikkate alınsın - Dünya  Gazetesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  yasasının ardından mağdur edilen staj ve çıraklık sigortası mağdurları için sıcak bir gelişme yaşanıyor.  2000-2008 yılları arasında SGK girişi olan milyonlar için, torba yasa maddelerinde staj ve çıraklık süreleri de dikkate alınarak ciddi değişikliklere gidileceği belirtildi. 

STAJ VE ÇIRAKLIK İÇİN PRİM KOŞULU

1999 öncesinde mesleki deneyim kazanmak amacı ile kurumlara staj ve çırak adı altında giren mağdurlar için önemli bir gelişme yaşanıyor. Torba yasa maddelerinde yapılacak revize ile staj ve çıraklık süreleri prim günleri emeklilik sürecine dahil edilmesi bekleniyor.

Böylece mesleki deneyim elde etmek için kurumlarda staj ve çırak adı altında çalışılan sürelerin  toplam prim günlerine eklenerek 2160 gün kazanılması bekleniyor. Staj ve çıraklık dönemleri hükümet tarafından SGK başlangıcı oalrak kabul edilmezken sigorta primleri emeklilik sürecine dahil edilmesi bekleniyor. 

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!