Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçıranlara destek verdi. ''Teklifimizi Meclise Sunuyoruz'' diyen Kılıç, mağdurların 17 yıl sonra emekli olmak gibi anlaşılması imkansız bir hak kaybına uğradığını belirtti.

Emeklilikte yaşa takılanlar: EYT sorunu nedir, kaç kişi yararlanacak, SGS  nasıl etkilenecek? | Euronews

EYT yasası TBMM'de görüşülüp sonuçlanmasının ardından yürürlüğe girdi. EYT kapsamında prim gününü tamamlayan vatandaşlarımız emekli olurken, prim günü eksiği olanlar 1999 öncesi yasada yer alan, 3600 günden kademeli emeklilik şartlarının EYT'de geçerli olup olmayacağını sorgulayan vatandaşlar, çıkartılan bir yasa ile mağdur edildi.

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Yeni bir düzenlemenin ardından vatandaşlar emekli edilirken, 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşların emekli edilmemesi sosyal medya da gündem oldu. Çıkan kanunun adaletli olmadığını belirten vatandaşlar, kanunun eşit ve adaletli bir şekilde çözülmesi için, meydanlarda imza kampanyası başlatmalarına rağmen hükümetten herhangi bir yanıt gelmedi.

SGK Uzmanı milyonlara müjdeyi verdi! 1999 2000 ve 2008 sonrasına kademeli  emeklilik az önce açıklandı işte yeni tablo

''ÖZGÜR ÖZEL'DEN KADEMELİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINA DESTEK''

Özgür Özel, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayan kademeli emeklilik mağdurlarına destek verdi. ''EYT düzenlemesi büyük adaletsizlikler içeriyor,'' dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Özel, ''Bu EYT düzenlemesi büyük adaletsizlikler içeriyor. Örneğin 2000'den sonra kademe bekleyen vatandaşlar, 17 gün geç sigortalı oldum diye, 17 fazla çalışıcam diyen vatandaşlar, Anayasa Mahkemesi'ne EYT'nin götürülüp götürülemeyeceğini soruyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 15 Temmuz gecesini anlattı: Bize bir şey  olursa diye yolda ailelerimiz için video çektik

EYT ilk çıktığı aşamada, Anayasa Mahkemesi'ne götürülse, vatandaşlarımızın emeklilikleriyle ilgili bir engelleme olası bir iptal durumunda, karardan itibaren vatandaşların emekli olamaması gibi bi durumun ortaya çıkacağından, bu risk değerlendirildi ve EYT ilk çıktığı aşamada vatandaş emekli olsun maaşı bağlansın diye beklenerek, Anayasa Mahkemesi'ne gitme yolu tercih edilmedi. Ancak şimdi bu konuda yapılacak il değişiklik ve düzenleme ile eşitliğe aykırılık ilkesi ile Anayasa Mahkemesi'ne gitmek için, o kanunda yapılacak ilk değişikliği bekliyoruz. Çünkü vaktiyle yapsak olaki, Anayasa Mahkemesi iptal etti dünya kadar beklentiyi bizim üzerinde en çok çalıştığımız hususun durması söz konusu olabilirdi. 

Özgür Özel'den 'adaylık' açıklaması: 'İlk önce aileme…'

İnsanların maaşları bağlansın diye beklendik, o kanun üzerinde yapılacak ki hazırlıkları biliyorsunuz. Yapılacak ilk değişiklikte Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ayrıca Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanunun mağdurlarını, doğrudan  Anayasa Mahkemesi başvuru süreciyle ilgili de olası değerlendirmeleri yapıyoruz, çalışıyoruz,''dedi.

KANUN TEKLİFİMİZİ MECLİS'E SUNUYORUZ!

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçıranlara destek verdi. ''Teklifimizi Meclise Sunuyoruz'' diyen Kılıç, mağdurların 17 yıl sonra emekli olmak gibi anlaşılması imkansız bir hak kaybına uğradığını belirtti. Kanun teklifinin Meclis'e sunulacağına vurgu yapan kılıç, ''Mağdurlar 17 yıl sonra emekli olmak gibi anlaşılması imkansız bir hak kaybına mağruz kaldılar.

Yeniden Refah Partisi

1 gün önce sigorta girişini yaptırmış olanlar 43 yaşında, 1 gün sonra sigorta girişini yaptırmış olanların 60 yaşında emekli olmalarının adalet ile hakkaniyet ile hukukla izah edilebilir anlaşılabilir bir tarafı bulunmamaktadır.Bu daletsizliği düzeltecek olan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuyoruz, '' dedi.